Wimbledon zorgt voor sensatie tegen West Ham United

Reacties

AFC Wimbledon heeft voor een enorme stunt gezorgd in het toernooi om de FA Cup. De hekkensluiter in de League One was in eigen huis te sterk voor West Ham United, de nummer tien van de Premier League: 4-2.

Wimbledon zorgt voor sensatie tegen West Ham United

Ook dit seizoen zit het FA Cup-toernooi weer vol verrassingen, maar toch zullen maar weinigen de thuisploeg een kans gegeven hebben. Op het derde niveau is Wimbledon immers bezig aan een hopeloos seizoen. Daarbij kwam dat West Ham-manager Manuel Pellegrini wel enkele spelers spaarde, maar toch gewoon met een formatie vol ervaren Premier League-spelers op de proppen kwam.

West Ham begon nog aardig, maar al snel was het alleen nog Wimbledon dat de klok sloeg. In de 34ste minuut volgde de eerste vreugde-uitbarsting. Kwesi Appiah schoot de bal met het nodige geluk via Angelo Ogbonna raak. Zeven minuten later maakte de blijdschap plaats voor ongeloof en was het al 2-0 toen Scott Wagstaff mocht oprukken. Hij klopte Adrián koeltjes: 2-0.

In de rust zal het in de kleedkamer van West Ham, dat vooral in defensief opzicht een dramatische indruk maakte, niet bepaald gezellig zijn geweest. Pellegrini wisselde immers drie keer in de rust. Toch had die stevige ingreep van de Chileen niet bepaald het gewenste effect. Sterker nog, de tweede helft was dertig seconden bezig en toen was het al 3-0. Opnieuw was Wagstaff (foto) het feestvarken. Hij schoot knap raak op aangeven van Appiah. Veelzeggend voor de bijzondere avond was dat Wagstaff met zijn twee goals zijn productie van de eerste 27 duels van dit seizoen verdubbelde.

In de 57ste minuut maakte een van de door Pellegrini opgeroepen invallers de 3-1. Lucas Perez zag de bal bij een rebound voor zijn voeten vallen en schoot tegendraads raak. Uit een vrije trap van een andere invaller, vaste waarde Felipe Anderson, werd het ook nog 3-2. Even was het spannend, maar de 4-2 van Toby Sibbick (kopbal avn dichtbij) gooide het duel tot afgrijzen van Pellegrini in het slot, waardoor niet West Ham maar de hekkensluiter van de League One maandag zal horen wie de tegenstander wordt in de achtste finale.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.