Wilmots haalt Ciman terug uit Canada voor EK

Reacties

Bondscoach Marc Wilmots heeft Laurent Ciman bij de Belgische selectie gehaald. De late oproep volgt na het geblesseerd afhaken van verdediger Björn Engels voor het EK.

Wilmots haalt Ciman terug uit Canada voor EK

Laatstgenoemde is er in Frankrijk niet bij vanwege een spierblessure, terwijl ook aanvoerder en collega-verdediger Vincent Kompany om die reden ontbreekt in de EK-selectie van de Belgen. Jason Denayer kampt ook met fysieke ongemakken en Club Brugge-verdediger Thomas Meunier liep zondagmiddag een blessure op. Hoe ernstig de blessures van Denayer en Meunier zijn, is nog niet duidelijk. De dertigjarige Ciman moet Wilmots in ieder geval voor even uit de brand helpen.

Acht interlands heeft de voormalige speler van Club Brugge en Standard Luik achter zijn naam, maar de centrumverdediger, die ook als rechtsback uit de voeten kan, kwam in oktober 2011 voor het laatst in actie voor de nationale ploeg. Na zijn overstap begin 2015 naar MLS-club Montreal Impact leek Ciman helemaal uit beeld verdwenen bij de Rode Duivels, maar niets is minder waar.

De Belgische internationals trekken naar Zwitserland om daar de basis te leggen voor een succesvol EK. Zaterdag staat een vriendschappelijke wedstrijd tegen de Zwitsers op het programma. In de groepsfase van het EK treffen Wilmots en co Italië, Ierland en Zweden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.