Wilmots blij met Bakkali: 'Hetzelfde profiel als Hazard'

De Belgische bondscoach Marc Wilmots is blij dat Zakaria Bakkali (17) per direct tot zijn beschikking staat. De vleugelspeler van PSV gaf donderdag officieel zijn jawoord aan de nationale ploeg van België.

Wilmots blij met Bakkali: 'Hetzelfde profiel als Hazard'

Bakkali kon door zijn Marokkaanse nationaliteit ook voor De Leeuwen van de Atlas uitkomen, maar koos voor De Rode Duivels. Daar is Wilmots bijzonder blij mee, vertelt hij aan de krant Het Laaste Nieuws. 'Zakaria is een speler die makkelijk scoort en erg snel en dribbelvaardig is. Hij heeft het profiel dat ik heel graag in mijn selectie heb.' Wilmots riep de in Luik geboren Bakkali direct op voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Kroatië en Wales van 11 en 15 oktober. België heeft in die duels plaatsing voor de eindronde in eigen hand.

Wilmots voorspelt de piepjonge Bakkali een grote toekomst. Hij vergelijkt de PSV'er al met zijn sterspeler Eden Hazard van Chelsea. 'Zakaria heeft zowat hetzelfde profiel als Eden. Als er iets met Eden gebeurt, heb ik wisselmogelijkheden', vervolgt de bondscoach. Of Bakkali tijdens de komende wedstrijden van België zal debuteren voor de nationale ploeg wilde Wilmots niet zeggen. 'Zakaria heeft geen enkele garantie gekregen, dat krijgt trouwens geen enkele speler.'

Bakkali brak dit seizoen door bij PSV, waar hij zich inmiddels al basisspeler mag noemen. Wilmots riep de jonge dribbelaar deze jaargang reeds twee keer op, maar Bakkali moest zich telkens afmelden vanwege blessures.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen