Willem II zonder Jaliens tegen Málaga

Zijn doelpunt biedt Willem II mogelijkheden. Maar de return tegen Málaga moet Kew Jaliens vanaf de tribune volgen. Toch heeft Willem II goede hoop op eigen veld opnieuw een achterstand goed te maken.

In de vorige ronde maakte Willem II op eigen veld een 3-1 achterstand ongedaan. Dit keer moet een 2-1 nederlaag worden rechtgezet. Hoewel Málaga hoger wordt ingeschat dan Krylia heeft de Tilburgse ploeg goede hoop opnieuw een verrassend resultaat neer te zetten. Het oefenduel met Anderlecht heeft bijgedragen aan het optimisme. De Belgische ploeg werd met ruime cijfers verslagen (4-0). Nog los van de opvallende cijfers was voor trainer Mark Wotte de zege belangrijk, omdat het experiment met drie verdedigers redelijk geslaagd was. Het drietal Kew Jaliens, Joris Mathijsen en Chris Janssens maakte een goede indruk. Helaas voor Willem II moet Jaliens verstek laten gaan. De oud-Spartaan scoorde in Málaga, maar liep ook tegen zijn tweede gele kaart en dus een schorsing aan.

Wotte probeerde de nieuwe spelopvatting mede met het oog op de verwachte speelstijl van Málaga. Toch zal de Spaanse formatie minder defensief spelen dan Krylia, dat zich bijna helemaal terugtrok op eigen helft. Málaga verdedigt een 2-1 voorsprong uit de eerste wedstrijd. 'Aan het einde telt alleen het resultaat, maar in principe spelen we niet op een gelijkspel', stelde Joaquin Peiró bij het vertrek uit Spanje. De coach van Málaga waakt voor te groot optimisme. 'Willem II speelt thuis agressiever dan in uitwedstrijden. Daarom moeten we oppassen dat we ons niet laten verrassen zoals in La Rosaleda'. Peiró heeft in vergelijking met de heenwedstrijd drie spelers aan zijn selectie toegevoegd, die nog niet actief waren in de Intertoto. Marcelo Romero en Dario Silva kunnen een aanvulling zijn voor de aanvallende intenties. Met de lange verdediger Carlos Litos hoopt Peiró een antwoord te hebben om de mogelijke luchtoffensief van Willem II.

In Tilburg staat een plaats in de Intertoto-finale op het spel. De winnaar speelt in de finale tegen de winnaar van het duel Villarreal-Troyes. De eerste ontmoeting in Frankrijk eindigde in 0-0.

Bekijk hier al onze video's