Willem II zet clubicoon Heerkens in de wachtkamer

Reacties

Freek Heerkens zit in zijn negende seizoen bij Willem II en het is nog even afwachten of er een tiende seizoen bijkomt. Het aflopende contract van de aanvoerder is formeel opgezegd.

Willem II zet clubicoon Heerkens in de wachtkamer
© Pro Shots

Willem II laat weten dat de verbintenis van Heerkens mede door de onzekere sportieve situatie van de club is opgezegd. Miquel Nelom en Driess Saddiki zitten in hetzelfde schuitje. Willem II staat momenteel vijftiende in de Eredivisie en zit vol in de degradatiestrijd.

Het voor 1 april formeel opzeggen van aflopende contracten die tussentijds zijn verlengd is conform de CAO gebruikelijk in de voetbalsector. Het betekent niet dat spelers met een opgezegd contract de club gaan verlaten: Willem II gaat met Heerkens, Nelom en Saddiki mogelijk later dit seizoen nog in gesprek over hun verbintenissen.

In de VI van deze week staat een interview met Freek Heerkens, die weet dat Willem II voor een zware klus staat. 'Maar geen enkele speler wil een degradatie op zijn cv hebben. Met iedere vezel in je lichaam wil je dat voorkomen', zegt hij.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.