Willem II wint derby en beleeft beste seizoenstart van de eeuw

Willem II heeft zaterdagavond de derby tegen RKC Waalwijk gewonnen. Voor de Waalwijkers is het alweer de tiende nederlaag van het nog prille Eredivisie-seizoen.

Willem II
Willem II
2 - 1
RKC Waalwijk

Het Koning Willem II Stadion kolkte in de openingsfase van de wedstrijd in Tilburg. De thuisclub vierde het veertigjarig bestaan van de KingSide, die voor de gelegenheid nog maar eens extra goed gevuld was. Het enthousiaste thuispubliek werd in het eerste kwartier op de wenken bediend.

Eerst kopte Freek Heerkens een vrije trap van Mike Trésor Ndayishimiye knap binnen, drie minuten later maakte Pol Llonch er al 2-0 van. De Spanjaard draaide goed weg in het zestienmetergebied en schoot raak. RKC leek zo af te stevenen op een nieuwe afgang, maar de bezoekers rechtten de rug. In de twintigste minuut maakte Stanley Elbers er 2-1 van met een pegel in de korte bovenhoek.

Na die toch wel spectaculaire openingsfase zakte het tempo wat weg. Willem II viel het meest aan, maar verzuimde de genadeklap uit te delen, waardoor RKC in de wedstrijd bleef en hoop hield op een puntje. Zo ver kwam het niet, waardoor de bezoekers ook na elf Eredivisie-wedstrijden op één punt blijven steken.

Willem II maakt door de tweede overwinning op rij een mooie sprong op de ranglijst. De Tricolores, die hun beste seizoenstart van deze eeuw beleven, zijn in ieder geval voor een dag de nieuwe nummer vijf van de Eredivisie.