Willem II verstevigt defensie verder met Ajax-back Dankerlui

Reacties

Damil Dankerlui verlaat Ajax voor Willem II. De 21-jarige rechtsback, die ook op de linkerflank uit de voeten kan, stond nog tot komende zomer onder contract in Amsterdam.

Willem II verstevigt defensie verder met Ajax-back Dankerlui

Hij is daarmee de tweede defensieve versterking die trainer Erwin van de Looi deze winterse transferperiode mag verwelkomen. Eind vorige week hengelde Willem II nog Giliano Wijnaldum binnen, het 25-jarige broertje van Liverpool-middenvelder Georginio kent Van de Looi nog vanuit hun gezamenlijke tijd bij FC Groningen. De linksback tekende tot het einde van dit seizoen en was transfervrij.

Dat laatste geldt niet voor Dankerlui, die bij Ajax nog een contract had tot het einde van dit seizoen. In de huidige jaargang zat hij namens Ajax 1 op de bank bij zeven competitiewedstrijden, één KNVB-bekerduel en de Europese voorrondeduels met OGC Nice (uit, Champions League) en Rosenborg (uit én thuis, Europa League). Speelminuten in het eerste elftal maakte hij nog niet, de laatste tweeënhalf seizoen speelde Dankerlui steevast met Jong Ajax in de Jupiler League.

In Tilburg moet hij Van de Looi meer opties geven op de flanken achterin. Voor de backposities waren tot voor kort Fernando Lewis (rechts) en Kostas Tsimikas (links) de belangrijkste en meest voor de hand liggende opties, spelers als Freek Heerkens en Jop van der Linden zijn van origine geen vleugelverdedigers. Met de komst van Dankerlui, en eerder dus Wijnaldum, heeft Willem II in de defensie weer wat meer te kiezen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.