Willem II tracht FC Utrecht van roze Zenit-wolk te verdrijven

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. FC Utrecht probeert zondag de honderd procent-score te behouden in een thuiswedstrijd tegen Willem II.

Willem II tracht FC Utrecht van roze Zenit-wolk te verdrijven
 
Speelronde 2
Aftrap14.30 uur
ScheidsrechterSerdar Gözübüyük

• Alweer voor de 42ste keer gaat Willem II in het kader van de Eredivisie op bezoek bij FC Utrecht. De Domstedelingen staan op 24 zeges, vier keer zoveel als Willem II. Elf keer leverde het duel geen winnaar op.

• FC Utrecht kende een meer dan geslaagde eerste speelronde door ADO Den Haag met 0-3 terug te wijzen. Willem II daarentegen ging voor eigen publiek met 1-2 onderuit tegen Excelsior.

• Door de volle Europese agenda speelde FC Utrecht dit seizoen al zes officiële duels. De Domstedelingen zijn nog altijd ongeslagen en stuntten woensdag zelfs door Zenit Sint-Petersburg met 1-0 te verslaan in de play-offs van de Europa League.

FC Utrecht zette de Eredivisie in gang met een 0-3 zege bij ADO Den Haag.

• Sinds de jaarwisseling kreeg FC Utrecht slechts drie Eredivisie-doelpunten om de oren in eigen huis. Dat is minder dan elk ander team dat ook in de voorbije jaargang uitkwam op het hoogste niveau.

• Als FC Utrecht afrekent met Willem II heeft de ploeg van Erik ten Hag in 2017 al net zoveel Eredivisie-zeges geboekt als in 2016, namelijk veertien.

Valse start Willem II tegen Excelsior.

• Willem II bleef in zijn laatste vier uitwedstrijden in de Eredivisie zonder treffer. Dat is de slechtste reeks van de Tilburgers sinds 2007.

• Erwin van de Looi verloor in zijn trainersloopbaan al zes keer van FC Utrecht, waarmee de Domstedelingen de angstgegner zijn van de huidige Willem II-oefenmeester.

Blijdschap bij Gyrano Kerk na de stunt tegen Zenit.
Volgens Sean Klaiber kan FC Utrecht ook in de Eredivisie hoge ogen gooien.

De laatste vijf edities van FC Utrecht-Willem II:

SeizoenUitslag
2010/113-0
2012/133-1
2014/152-1
2015/162-1
2016/172-0
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.