Willem II stunt met Dortmund-parel als opvolger Fran Sol

Reacties

Willem II is in zijn zoektocht naar een opvolger voor de naar Dinamo Kiev vertrokken Fran Sol bij een verrassende aanwinst uitgekomen. Alexander Isak wordt gehuurd van Borussia Dortmund.

Willem II stunt met Dortmund-parel als opvolger Fran Sol

De negentienjarige Isak maakt het seizoen af in Tilburg en sluit zo snel mogelijk aan bij de selectie van Adrie Koster. De tweevoudig Zweeds international geldt als een groot talent: twee jaar geleden betaalde Borussia Dortmund een transfersom van bijna negen miljoen euro om Isak over te kunnen nemen van AIK Fotboll.

Een doorbraak in het eerste elftal is vooralsnog uitgebleven voor Isak, die op dertien wedstrijden in het vlaggenschap van Dortmund staat. Hij scoorde vorig seizoen in de bekerwedstrijd tegen 1. FC Magdeburg. Tijdens de winterstop maakte Isak nog een goal tégen Willem II, in een vriendschappelijke wedstrijd. Borussia Dortmund won dit duel met 3-2.

Lucien Favre had Isak dit seizoen niet nodig in officiële wedstrijden en de aanvaller maakte dan ook zijn minuten bij het tweede team van Borussia, uitkomend in de Regionalliga West. Bij Willem II mag hij nu vlieguren op het hoogste niveau gaan maken. Na Renato Tapia, Marios Vrousai en Vangelis Pavlidis is hij in Tilburg de vierde nieuwkomer van deze transferperiode. Willem II heeft al zijn winteraanwinsten gehuurd.

Technisch directeur Joris Mathijsen is blij met de nieuwste aanwinst. 'We hadden Alexander al langer op het oog. Het was toeval dat we hem tijdens het trainingskamp tegen ons in actie konden zien. Alexander is een grote en sterke jongen, daardoor een aanspeelpunt in de aanval maar ook zeer doelgericht.'

Alexander Isak in actie tégen Willem II, tijdens het trainingskamp van Borussia Dortmund in Spanje.
Alexander Isak in actie tégen Willem II, tijdens het trainingskamp van Borussia Dortmund in Spanje.

Twee jaar geleden werd het spel van Alexander Isak onder de loep gelegd in de rubriek VI Scout.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.