Sol rondt gewenste transfer naar Dinamo Kiev af

Reacties

Willem II is zijn topscorer definitief kwijt. Fran Sol heeft woensdagavond zijn transfer naar Dinamo Kiev afgerond. De spits gaat bij de topclub uit Oekraïne met rugnummer 9 spelen.

Sol rondt gewenste transfer naar Dinamo Kiev af

De geruchten over een transfer van Sol naar Dinamo Kiev doken van het weekend voor het eerst op. Daarmee was de overgang echter nog niet in kannen en kruiken, want Willem II wilde de 26-jarige smaakmaker (met dertien competitiegoals goed voor de helft van de Tilburgse productie in de Eredivisie) niet zomaar laten gaan.

Maandagavond leek er een streep te gaan door de overstap, aangezien Willem II zich (nog) niet liet verleiden door een miljoenenbod uit Oekraïne. Dat leidde bij Sol zelf tot fikse teleurstelling. Uiteindelijk kreeg hij toch toestemming om in het vliegtuig te stappen, waarna de spits zonder problemen door de medische keuring kwam. Zijn vertrek bij Willem II is nu een feit.

Dinamo Kiev meldt niet voor hoeveel jaar Sol getekend heeft. De goaltjesdief is in ieder geval blij met zijn transfer: 'Dit is een club met een rijke historie', zegt Sol op de website van Dinamo. 'Het mooiste aan voetbal vind ik het maken van doelpunten. Ik ben naar Dinamo gekomen om te scoren. Ik kan niet wachten om te beginnen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.