Willem II schiet jarig VVV in acht minuten van roze wolk

Willem II heeft woensdagavond in eigen huis tegen het jarige VVV-Venlo drie belangrijke punten gepakt: 3-0. De Limburgers konden zo hun 115e verjaardag geen extra glans geven.

VVV was de laatste weken bezig aan een uitstekende reeks in de Eredivisie. In de laatste vijf duels werden tien punten gepakt en afgelopen zondag werd Feyenoord nog met 1-0 verslagen. Willem II was juist bezig aan een belabberde serie. De Tilburgers pakten slechts één punt in de laatste vijf competitiewedstrijden.

Eind november eindigde het duel tussen beide ploegen in 3-3. Ogbeche was toen bij Willem II de gevierde man met een hattrick, waaronder de gelijkmaker in de blessuretijd. Zo spectaculair als dat duel was, zo saai was het woensdagavond in de eerste helft. Beide ploegen creëerden geen grote kansen en lange tijd was het enige noemenswaardige de blessure van VVV-verdediger Jerold Promes. Na ruim een half uur spelen ruimde hij het veld voor Vito van Crooij.

Toch stond de brilstand niet op het scorebord bij het ingaan van de rust. Een minuut voor de pauze was het Ogbeche die na een scrimmage de bal kon binnenschieten. Het was zijn negende goal van het seizoen, evenveel als zijn aanvalspartner Fran Sol.

Na de rust kwam Romeo Castelen binnen de lijnen bij VVV. De globetrotter verving Torino Hunte. Willem II begon echter ijzersterk aan het tweede bedrijf. Ogbeche pikte de bal op de rand van het zestienmetergebied op en legde breed op de inlopende Ben Rienstra, die met een droge schuiver voor de 2-0 tekende. In de 52ste minuut werd het ook 3-0. Jordy Croux nam de corner die in eerste instantie werd weggewerkt, maar Rienstra bracht de bal terug voor zijn voeten, waarna de buitenspeler verrassend in één keer mooi raakschoot.

Daarmee was het duel binnen acht minuten beslist en verzandde uiteindelijk ook de tweede helft net als de eerste in een bedenkelijk niveau. De Venlonaren leken al hun krachten te hebben verspild tijdens de knappe overwinning op Feyenoord afgelopen zondag en waren domweg niet bij machte om iets te creëren. In de slotminuten maakte ex-Ajacied Eyong Enoh nog zijn debuut voor de ploeg van coach Erwin van de Looi.

Door de nederlaag blijft VVV op de knappe negende plek in de Eredivisie staan. Willem II pakt drie belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. De ploeg slaat net als NAC Breda, dat eenvoudig van Heracles Almelo won (6-1), een gat met de onderste drie plekken. De Tricolores hebben nu vier punten meer dan nummer zestien Roda JC.