Willem II raakt bekerheld Wellenreuther kwijt

Reacties

Willem II verliest zijn eerste doelman. Timon Wellenreuther bevestigt via Instagram dat hij zal vertrekken uit Tilburg. Het is nog niet bekend waar de keeper zijn loopbaan zal gaan vervolgen.

Willem II raakt bekerheld Wellenreuther kwijt
© Pro Shots

Wellenreuther (24) speelde drie seizoenen voor Willem II, dat de Duitser transfervrij oppikte bij Schalke 04. Hij begon als basisspeler, maar raakte zijn plek in het elftal kwijt aan Mattijs Branderhorst. In maart 2018 keerde Wellenreuther terug onder de lat en daar ging hij vervolgens niet meer weg.

Willem II was in gesprek met Wellenreuther over een verlenging van de samenwerking. De doelman liet echter al een tijdje niets meer van zich horen, waardoor De Tricolores er al rekening mee hielden dat de eerste keus tussen de palen zou vertrekken. Dat is nu officieel. Wellenreuther beschikt over een aflopend contract en wandelt zodoende zonder transfersom de deur uit.

'Ik wil iedereen die mij in mijn tijd hier geholpen heeft bedanken', schrijft Wellenreuther. 'Vooral op het bereiken van de bekerfinale in 2019 en het halen van Europees voetbal in het afgelopen seizoen ben ik zeer trots. Ik heb nu besloten de volgende stap in mijn loopbaan te zetten. In de komende weken zullen we zien waar dat zal zijn.'

Wellenreuther speelde in totaal 77 wedstrijden voor Willem II. Zijn finest moment beleefde hij in de halve finale van het bekertoernooi van het seizoen 2018/19, toen hij drie strafschoppen keerde in de gewonnen penaltyreeks tegen AZ. In de eindstrijd bleek Ajax vervolgens te sterk te zijn: 4-0.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.