Willem II loopt in Doetinchem rood aan

De Graafschap en Willem II waren aan elkaar gewaagd. Het 1-1 gelijkspel was de terechte uitslag van de wedstrijd, waarin de Tilburgers tegen drie rode kaarten opliepen.

Willem II staat normaal gesproken voor verzorgd voetbal. Met veel inzet werkte de Tilburgse formatie zich uit het sportieve dal. 'Willem II moet oppassen dat het niet doorslaat naar puur werkvoetbal', zei Joris Mathijsen deze week in VI. In Doetinchem toonde Willem II opnieuw karakter, al kwam tot uitdrukking in drie rode kaarten.

De Graafschap keek al binnen een minuut tegen een achterstand aan. Cedric van der Gun passeerde Jürgen Wevers na 34 seconden. Tot diep in de tweede helft bleef die 0-1 stand op het scorebord staan. Een rode kaart voor Dmitri Shoukov was de eerste belangrijke tegenvaller voor Willem II. De Rus moest vertrekken na een opstootje met René Bot. De gelijkmaker van Dave Zafarin, die ontsnapte aan de aandacht van de Tilburgse defensie, was de volgende tegenvaller.

Maar daarmee was het nog niet gedaan voor Willem II, dat kort na de 1-1 ook Mark Wotte zag worden weggestuurd. De trainer werd naar de tribune verwezen na commentaar op de leiding. Ook vanaf de tribunes op de Vijverberg werden de gasten allerminst vredelievend bejegend. Keeper Geert De Vlieger moest dat aan den lijve ondervinden.

Het was reden voor scheidsrechter Van Hulten reden de wedstrijd een kwartier stil te leggen. Na de hervatting 'scoorde' Willem II nog een rode kaart. Na een stevige overtreding op Bot had James Quinn een koppende beweging naar Michael van der Kruis gemaakt. Omdat De Graafschap de numerieke meerderheid niet uitbuitte, bleef een nederlaag Willem II bespaard.