Willem II komt met verklaring na 'inktzwarte avond'

Reacties

Willem II heeft een verklaring gepubliceerd over de gang van zaken in de wedstrijd tegen FC Den Bosch van vrijdagavond. Het duel werd na achttien minuten gestaakt en bijna anderhalf uur later pas hervat. De club maakt excuses voor de trage informatievoorziening.

Willem II komt met verklaring na 'inktzwarte avond'
© Pro Shots
Willem II
Willem II
1 - 2
FC Den Bosch
FC Den Bosch

Toen er na twintig minuten vanuit het uitvak vuurwerk op het veld werd gegooid, besloot scheidsrechter Martin Pérez om de wedstrijd te staken. 'Na overleg tussen beide clubs, het Openbaar Ministerie, de gemeente Tilburg en de politie werd besloten dat in het belang van de algehele veiligheid het de meest verstandige keuze was om de supporters van FC Den Bosch terug naar huis te sturen en de wedstrijd daarna eventueel uit te spelen', meldt Willem II. 'Een leeg bezoekersvak was een voorwaarde om de wedstrijd uit te spelen.'

© Pro Shots

Om die reden duurde het zo lang voordat de wedstrijd werd uitgespeeld. 'Het was een zorgvuldige en tijdrovende taak van de ME, politie en beveiligers om alle bezoekers in het bezoekersvak gedoseerd (bus per bus) het terrein van het stadion te laten verlaten en daarmee de veiligheid te laten terugkeren.' Omdat het onduidelijk was hoe lang de ontruiming zou duren en Den Bosch-fans de ontruiming bemoeilijkten, werd aanvankelijk niets gecommuniceerd 'om eventuele escalatie van de situatie te voorkomen'.

Pas toen de laatste bezoekende fans hun weg naar de bus vonden, ontstond een betere indicatie over het tijdstip waarop weer gevoetbald kon worden. 'Daarop heeft de club middels de stadionspeaker en social media alle aanwezigen in het stadion geïnformeerd. Onze excuses voor de late informatie over de gang van zaken.' De gemeente Tilburg, het Openbaar Ministerie, de politie, FC Den Bosch en Willem II trekken de komende periode gezamenlijk op om het verloop van de avond te evalueren.

'Geïdentificeerde supporters die zich schuldig hebben gemaakt aan geweldpleging en het gooien van vuurwerk en andere voorwerpen kunnen een forse boete en/of een stadionverbod verwachten', kondigt Willem II aan. 'Wat een mooie voetbalavond had moeten worden mondde uit in een inktzwarte avond voor alle supporters die met goede bedoelingen naar het stadion zijn gekomen. Vooral voor onze jongste supporters vinden wij het ontzettend vervelend dat zij getuige zijn geweest van deze ongeregeldheden en het wangedrag.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.