Willem II komt los na rode kaart VVV en verstevigt koppositie in KKD

Willem II heeft vrijdag de achtste zege geboekt in negen competitiewedstrijden onder trainer Peter Maes. De Tilburgse club klom de afgelopen weken op naar de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie en staat daar na het weekend zeker ook nog. VVV-Venlo moest vrijdag buigen nadat Robert Klaasen de rode kaart kreeg.

VVV-Venlo
VVV-Venlo
1 - 3
Willem II
Willem II

De ploeg van Maes leek eerder een moeilijke uitwedstrijd te krijgen. VVV gaf weinig kansen weg in een eerste helft die niet bepaald sprankelend was. De beste kans was voor Raffael Behounek, die met een kopbal stuitte op doelman Jan de Boer. De eerste helft eindigde in 0-0, maar niet voordat VVV met tien man door moest. Klaasen zette een tackle in op Freek Heerkens en deed dat volgens scheidsrechter Clay Ruperti dusdanig hard dateen rode kaart op zijn plaats was.

Met een man meer profiteerde Willem II daarna optimaal. Heerkens had met een assist ook een rol in de openingstreffer van Thijs Oosting en zag Behounek even later de 0-2 maken uit een hoekschop. De routinier maakte zelf de derde Tilburgse goal. De Boer had goede reddingen in huis, maar had op de inzet van Heerkens geen antwoord. De Limburgse eretreffer kwam nog van Rick Ketting.

Willem II staat nu op 32 punten uit vijftien wedstrijden. Achtervolger Roda JC Kerkrade komt zondag nog in actie. De Limburgers hebben vier punten minder dan Willem II en spelen dan uit bij SC Cambuur.