Willem II kan na dertien jaar weer twee uitzeges op rij boeken

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. AZ probeert zaterdag in eigen huis tegen Willem II de positieve resultaten van voor de interlandperiode door te trekken.

Willem II kan na dertien jaar weer twee uitzeges op rij boeken
Speelronde: 5
Aftrap: zaterdag 10 september, 18.30 uur
Scheidsrechter: Björn Kuipers

• Na vier speelrondes bezit AZ zeven punten, drie meer dan Willem II. De equipe uit Tilburg kende met twee nederlagen een valse start, maar herstelde zich uitstekend door onder meer met 1-2 te winnen van Ajax.

• AZ heeft een uiterst positieve balans in thuiswedstrijden tegen Willem II. In het kader van de Eredivisie verloren de Alkmaarders slechts één van de 23 ontmoetingen met de Tricolores, een 2-3 nederlaag in mei 2001. AZ won veertien keer en stond acht keer een remise toe.

• AZ kreeg slechts vier goals tegen tijdens de laatste elf thuiswedstrijden tegen Willem II. Gedurende de afgelopen vier edities kregen de bezoekers het zelfs helemaal niet voor elkaar om te scoren.

AZ is de laatste tijd op schot in thuiswedstrijden.
AZ is de laatste tijd op schot in thuiswedstrijden.

De Willem II-defensie is gewaarschuwd: AZ maakte in veertien van zijn laatste zestien thuiswedstrijden minimaal twee goals. De totale productie in die serie bedroeg 42 doelpunten.

• Nóg een gunstige statistiek voor AZ: als trainer verloor John van den Brom nog nooit een Eredivisie-duel met Willem II. Zijn balans luidt: vier zeges en één gelijkspel.

• Willem II kan voor het eerst sinds december 2003 twee uitzeges op rij boeken in de Eredivisie. Drie weken geleden won de ploeg van coach Erwin van de Looi met 1-2 bij Ajax.

• Bij AZ kan Iliass Bel Hassani zijn debuut vieren. De bijna 24-jarige middenvelder werd vlak voor het sluiten van de transfermarkt overgenomen van Heracles Almelo.

• Na het duel met Willem II kan AZ toewerken naar de Europa League-wedstrijd tegen het Ierse Dundalk van donderdagavond. De Alkmaarders bereikten het hoofdtoernooi door twee voorrondes te overleven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.