Willem II huurt vleugelspits Azzaoui van Wolfsburg

Reacties

Willem II heeft de aanval versterkt met Ismail Azzaoui. De negentienjarige Belg wordt voor één seizoen gehuurd van VfL Wolfsburg.

Willem II huurt vleugelspits Azzaoui van Wolfsburg

Azzaoui - een technisch vaardige vleugelspeler - doorliep de jeugdopleiding van Anderlecht, waarna hij in 2014 op zestienjarige leeftijd overstapte naar Tottenham Hotspur. Hij zou maar één seizoen in Londen actief zijn en zijn wedstrijden voor het belofteteam. Omdat hij bij Spurs weinig perspectief op een doorbraak zag, verhuisde hij in 2015 al naar Wolfsburg.

In het seizoen 2015/16 mocht hij van trainer Dieter Hecking twee keer opdraven in de Bundesliga. Zo viel hij op 21 november tegen Werder Bremen een kwartier voor tijd in voor Daniel Caligiuri, en op 27 februari verving hij Marcel Schäfer kort voor het einde, tegen Bayern München. In de voorbereiding op afgelopen seizoen liep Azza tijdens de training vervolgens een zware knieblessure op, waarvan hij pas sinds mei weer hersteld is.

Ismail Azzaoui wordt met een zware knieblessure van de Wolfsburg-training gedragen.
Ismail Azzaoui wordt met een zware knieblessure van de Wolfsburg-training gedragen.

Om hem speelminuten te laten maken, wilde het Wolfsburg van trainer Andries Jonker (voorheen trainer en technisch directeur bij Willem II) de Belgische jeugdinternational graag elders stallen. Azzaoui was daarom sinds 17 juli op proef in Tilburg, hij maakte de afgelopen dagen een uitstekende indruk. Daarop besloot Willem II hem voor het komende seizoen toe te voegen aan de selectie, waarmee trainer Erwin van de Looi weer wat meer aanvallende keuze heeft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.