Nieuw Willem II krijgt langzaam vorm na komst Crowley

Reacties

Willem II traint deze week op het complex van amateurclub ’t Zand, omdat het eigen stadion vanwege het EK Vrouwen niet beschikbaar is. Dat doen de Tilburgers met een aantal nieuwe gezichten, terwijl het geraamte van het elftal langzaam maar zeker vorm krijgt.

Nieuw Willem II krijgt langzaam vorm na komst Crowley

Begin deze week sloot Daniel Crowley (foto) aan. De negentienjarige middenvelder werd maandag overgenomen van Arsenal en sloot daarop aan bij de groepstraining. De Engelsman moet Willem II van een fikse creatieve impuls voorzien, en maakte dinsdag tijdens de grote partijvorm een uitstekende indruk.

Hij maakte tijdens een gedeelte van de elf-tegen-elf deel uit van het beoogde basisteam, waarbij hij samen met Anouar Kali en Thom Haye het middenveld vormde. Achterin stonden nieuwelingen Fernando Lewis en Kostas Tsimikas op de flanken, Jordens Peters en Freek Heerkens vormden het centrum voor doelman Timon Wellenreuther. Voorin speelden van rechts naar links Jordy Croux, nieuwkomer Karim Coulibaly en proefspeler Ismail Azzaoui.

De Belgische vleugelaanvaller (19) zal woensdag meespelen in het oefenduel met FC Eindhoven. Azzouai maakte eind 2015 zijn debuut in het eerste van VfL Wolfsburg, maar speelde vorig seizoen door een kruisbandblessure geen minuut. Tijdens het eerste deel van de maandagtraining kende hij fysiek nog wat aanpassingsproblemen, maar hij manifesteert zich steeds beter.

Prioriteit

Daarnaast zijn er twee proefspelers (voorlopig) niet meer in Tilburg te bewonderen. Spits Karim Rossi verbleef een week bij de selectie van Erwin van de Looi en pikte daarin de nodige doelpuntjes mee, maar over hem neemt de club nog geen beslissing. De spitspositie heeft niet de allerhoogste prioriteit en Willem II wil afwachten. Van de Duitse verdediger Tobias Pachonik is wel definitief afscheid genomen: hij was niet het type waar de Tilburgers naar zochten.

Vooral op 6 – de positie van verdedigende middenvelder – is Willem II nog op zoek naar versterking. Voor die plek heeft de club nu feitelijk niemand in huis. Ook op de flanken achterin is de spoeling dunnetjes, terwijl er met Daryl Lachman binnenkort nog wel een centrale verdediger terugkeert: hij speelde met Curaçao op het toernooi om de Gold Cup. In de punt van de aanval ontbreken nu nog Fran Sol, die op weg terug is van een blessure, en Bartholomew Ogbeche. De Nigeriaan is er nog wel een tijdje uit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.