Willem II heeft beet: Ruiter tekent voor twee jaar

Reacties

Willem II kan het nieuwe seizoen beginnen met een eerste doelman. De Tilburgers nemen Robbin Ruiter (33) over van PSV. Als de laatste details worden geregeld tekent de doelman voor twee seizoenen plus nog een optiejaar.

Willem II heeft beet: Ruiter tekent voor twee jaar
© Pro Shots

Ruiter tekende vorig jaar zomer een tweejarig contract bij PSV, waar hij als tweede en derde doelman opereerde. De oud-keeper van FC Volendam en FC Utrecht liet de clubleiding al in een vroeg stadium weten dat hij meer uitzicht wilde op speelminuten. Dat perspectief krijgt hij in Tilburg waar hij wordt herenigd met keeperstrainer Harold Wapenaar.

Een transfer hing al enige tijd in de lucht maar liep vertraging op. Maandagochtend ontbrak Ruiter op de training bij PSV en verkondigde algemeen directeur Toon Gerbrands dat een transfer zeker rond zou komen. Die middag stond Ruiter echter gewoon op het trainingsveld in Eindhoven. De laatste plooien werden echter dinsdag (vandaag) gladgestreken.

Ruiter tekent in Tilburg voor twee seizoenen plus een optie op nog een jaar. Deze wordt gelicht bij een minimaal aantal te spelen wedstrijden. Willem II kon een nieuwe doelman goed gebruiken. Eerste keus Timon Wellenreuther vertrok eerder deze zomer naar Anderlecht, terwijl tweede doelman Michael Woud wordt verhuurd aan Almere City FC.

Als Ruiter niet was gekomen, dan had de club doorgeschakeld naar Michael Verrips. De 23-jarige doelman staat nu nog onder contract bij Sheffield United.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.