Willem II haalt Mghizrat naar Tilburg

Mourad Mghizrat blijft actief in de eredivisie. Willem II, dat eerder afzag van de overgang, heeft de aanvaller alsnog overgenomen van FC Den Bosch. Mghizrat tekent voor drie jaar bij de Tilburgse club.

Willem II haalt Mghizrat naar Tilburg

Het salaris van Mghizrat drukte zwaar op de begroting van FC Den Bosch, dat daarom over een verkoop van de aanvaller wilde praten. Willem II toonde begin juli al interesse, maar haakte af vanwege de afkoopsom van naar verluidt 200.000 euro. De Tilburgse formatie was op zoek naar een vleugelspits na het (aanstaande) vertrek van Yassine Abdellaoui en Ousmane Sanou (Sparta). Omdat ook de belangstelling van RBC Roosendaal voor Mghrizrat op niets uitliep leek de hoop van de aanvaller te vervliegen. 'Ik wil natuurlijk graag op het hoogste niveau spelen', had Mghizrat begin juli gezegd.

FC Den Bosch hield rekening met een vertrek van Mghizrat. In de voorbereiding heeft Gert Kruys in Charlie van den Ouweland en Biko Brazil al twee rechtsbuitens geprobeerd. 'Mocht Mourad alsnog verkocht worden, dan moeten we al mensen op die positie hebben getest. Brazil deed het goed, maar is natuurlijk nog heel jong. Charlie van den Ouweland begon tegen Luik ook uitstekend. Dat biedt perspectief', zei Kruys vorige week na het oefenduel met Standard Luik.

Met de verkoop van Mghizrat lijkt de weg vrij voor Jan Michels. De middenvelder, wiens contract met FC Den Bosch niet werd verlengd, staat hoog op het lijstje van Kruys. Maar het gebrek aan financiële middelen stond een nieuwe verbintenis in de weg.

Bekijk hier al onze video's