Willem II geeft ruime voorsprong bij PSV uit handen

PSV is zaterdagavond in eigen huis tegen Willem II goed weggekomen. De Eindhovenaren stonden tijdens de rust met 2-0 achter, maar bogen de achterstand om in een 3-2 overwinning.

Willem II had weinig te verliezen, waardoor het zonder angst voetbalde. In de zestiende minuut werd het lef beloond met een openingstreffer in het voordeel van de Tilburgers. Jens Podevijn zette zijn ploeg op voorsprong met een rake kopbal: 0-1.

Een kleine tien minuten later stond tot ieders verbazing een 0-2 tussenstand op het scorebord. Een fenomenaal schot van Niek Vossebelt liet PSV-doelman Boy Waterman kansloos, waardoor de Eindhovenaren voor een lastige opgave stonden.

In de tweede helft werd de thuisploeg naarmate het einde naderde sterker, wat in de 68ste minuut resulteerde in de aansluitingstreffer. Kevin Strootman maakte uit de rebound de 1-2. Elf minuten later moesten de Tilburgers toegeven aan de kracht van PSV, dat via opnieuw Strootman op gelijke hoogte kwam.

Uiteindelijk bleef een stunt uit voor Willem II, dat acht minuten voor het einde van de reguliere speeltijd de genadeklap ontving. Tim Matavz zorgde ervoor dat de ploeg van trainer Dick Advocaat geen gezichtsverlies opliep: 3-2.

PSV staat door de overwinning op 21 punten uit negen wedstrijden. Willem II staat na negen duels op zes punten. Foto: VI Images