Willem II gaat Oosting niet huren maar kopen

Reacties

Eindelijk heeft Willem II dan overeenstemming bereikt met Thijs Oosting. De speler van AZ mag zich binnenkort Willem II'er noemen. Trainer Fred Grim heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij de aanvallende middenvelder graag aan zijn selectie wilde toevoegen.

Willem II gaat Oosting niet huren maar kopen
© Pro Shots

Al sinds de voorbereiding op dit seizoen ondernam technisch directeur Joris Mathijsen verschillende pogingen om Oosting naar Tilburg te halen. Willem II wilde de Drent, die in de voorbereiding door trainer Pascal Jansen een aantal keer als linksback werd geposteerd, huren maar in Alkmaar wilden ze Oosting lang niet laten gaan. Nu komt het er toch van, maar lijkt Oosting definitief overgenomen te worden van AZ in plaats van dat hij op huurbasis komt. Het contract van de speler die vorig seizoen onder Fred Grim als huurling bij RKC Waalwijk speelde, loopt komende zomer af en Willem II is er zo veel aan gelegen Oosting binnen te halen dat het bereid is een afkoopsom te betalen. Als de laatste formaliteiten zijn afgehandeld kan Oosting komende zondag debuteren: tegen RKC Waalwijk, de ploeg waar zijn vader Joseph hoofdtrainer is.

Met Oosting krijgen de winterse reparatiewerkzaamheden in Tilburg langzamerhand vorm. Wessel Dammers is de derde versterking die gepresenteerd is. De van Groningen afkomstige centrale verdediger wordt gehuurd, met een optie tot koop. Voor de FC Den Bosch overgekomen aanvaller Jizz Hornkamp trok Willem II eerder ook de portemonnee. Oosting is de derde Nederlandse speler die deze transferwindow naar de nummer vijftien van de Eredivisie komt. De Duitse vleugelverdediger Kilian Ludewig kwam van Red Bull Salzburg.

Willem II en Mathijsen lijken nog niet klaar op de transfermarkt, er zijn nog twee dagen te gaan. De Tricolores hopen nog altijd op een spits en het liefst halen ze ook nog een buitenspeler en een middenvelder. Daarnaast heeft het er alle schijn van dat er nog spelers vertrekken. Wellicht dat ook Ché Nunnely een transfer maakt, voor de buitenspeler is belangstelling.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.