Willem II en NAC opnieuw in evenwicht

Willem II en NAC maakten er in Tilburg een leuke wedstrijd van. Het beste voetbal kwam van NAC, maar Willem II nam een 2-0 voorsprong. Toch eindigde het duel in een verdiend gelijkspel.

Willem II en NAC stonden al voor derde keer dit seizoen tegenover elkaar. De eerdere ontmoeting in Breda werd namelijk in twee keer gespeeld nadat een regen van voorwerpen een vroegtijdig einde aan het eerste duel maakte. Het zorgde voor de return in Tilburg voor een gespannen sfeer op en om het veld.

Die spanning werd nog eens aangewakkerd door de fans van NAC. Zij lieten duidelijk merken het vertrek van Sergio en Cristiano naar Roda JC aan het einde van het seizoen, niet te waarderen. En de trainers deden een duit in het zakje door elk vier aanvallers op te stellen.

NAC had het beste van het spel, Willem II stelde daar veel strijd tegenover. Een spannende maar kwalitatief niet hoogstaande wedstrijd was het gevolg. Chris Janssens opende na twintig minuten de score. De Belg kegelde een vrije trap via de binnenkant van de paal voorbij de kansloze NAC-doelman Gàbor Babos.

Na rust zocht NAC zo mogelijk nog fanatieker de aanval. Willem II kreeg via de counter echter de beste kansen. Een van die uitvallen leverde de 2-0 op. Jatto Ceesay behield het overzicht, bediende Mariano Bombarda en de Argentijn maakte geen fout voor Babos.

Kenmerkend voor het NAC van dit seizoen, was de wedstrijd echter niet gespeeld. De ploeg van trainer Henk ten Cate vond vrijwel direct weer aansluiting. Cristiano kopte raak na een hoekschop van Alfred Schreuder. Tien minuten later kwam de ploeg uit Breda zelfs langszij. Nebojsa Gudelj volgde het voorbeeld van Janssens en scoorde met een rake, harde vrije trap: 2-2.

In het laatste kwartier wilden beide ploegen nog wel gaan voor de winst, maar de kracht ontbrak om ook daadwerkelijk toe te slaan. Het bleef daarom bij een gelijkspel. Net als eerder na negentig minuten in Breda.