Willem II en Helmond Sport houden kans op promotie

Willem II en Helmond Sport mogen blijven hopen op promotie naar de Eredvisie. Voor Sparta en Eindhoven (de nummers twee en drie van de Jupiler League) is het seizoen voorbij.

Sparta - Willem II 1-1Marc Höcher zette de Tilburgers al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Na zeven minuten pikte hij een verre uittrap van doelman David Meul op. net voordat Henk Dijkhuizen de bal weg kon koppen, kreeg de aanvaller zijn voet tegen de bal bal. Met een lob over doelman Nico Pellatz heen bezorgde hij Willem II de 1-0.

Namens Sparta zorgde Jeremy Bokila een kwartier na de openingstreffer voor gevaar, maar zijn inzet raakte de lat. De Rotterdammers zochten in de tweede helft nadrukkelijker de aanval. Iliass Bel Hassani bracht de spanning terug in de wedstrijd. Een taxatiefout van de Willem II-verdedigers Arjan Swinkels en Ruud van der Rijt gaf Bel Hassani de mogelijkheid de gelijkmaker aan te tekenen.

Sparta drong zeker nog aan om minimaal een verlenging af te dwingen, maar Willem II hield stand. Doelman David Meul redde zijn ploeg met zeker drie cruciale reddingen in de laatste vijf minuten.

De ploeg van trainer Jurgen Streppel, die verzuimde het duel in het laatste kwartier definitief te beslissen, blijft zodoende kansrijk om na een jaar afwezigheid weer terug te keren in de Eredivisie. In de play-off-finale om promotie treft Willem II provinciegenoot FC Den Bosch. Eindhoven - Helmond Sport 0-2Helmond Sport mag nog altijd hopen op promotie naar de Eredivisie. De formatie van vertrekkend trainer Hans de Koning won ook het tweede play off-duel van Eindhoven. Na de 1-0 thuiszege werd het nu 0-2 in Eindhoven.

Na elf minuten zorgde Emrullah Güvenc met een laag schot voor de openingstreffer. Voor Eindhoven betekende de vroege achterstand dat het een zware klus zou worden om de volgende ronde van de play-offs te bereiken.

Die opgave werd haast onmogelijk toen Charles Kazlauskas, donderdag als enige trefzeker, de 0-2 liet aantekenen. De resterende zeventig minuten slaagde de ploeg van trainer Erwin Koeman er niet om de spanning nog terug te brengen.

Helmond Sport treft in de play-off-finale om promotie VVV-Venlo of Cambuur Leeuwarden. Die twee ploegen nemen het zondag om 16.30 uur tegen elkaar op. De wedstrijd in Leeuwarden eindigde in 0-0. Foto: VI Images