Willem II-duo ziet Bayern II titel pakken op knotsgekke laatste speeldag

Reacties

Bayern München II is zonder Derrick Köhn en Kwasi Wriedt kampioen geworden in de 3. Liga. De Beierse beloften verloren op de laatste speeldag, maar de concurrentie profiteerde niet.

Willem II-duo ziet Bayern II titel pakken op knotsgekke laatste speeldag

Köhn en Wriedt maakten per 1 juli de overstap naar Willem II, maar hun voormalige werkgever hoopte het duo ook de laatste twee wedstrijden nog in te kunnen zetten. Bayern en Willem II bereikten echter geen akkoord, waardoor Köhn en Wriedt de uitwedstrijd tegen 1. FC Kaiserslautern vanaf de tribune moesten bekijken. Een forse tegenvaller, want Wriedt (foto) maakte 24 doelpunten en werd al uitgeroepen tot Speler van het Jaar in de 3. Liga.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zonder het Willem II-duo ging Bayern München II met 1-0 onderuit bij 1. FC Kaiserslautern, dat in 1998 nog kampioen van Duitsland was. Christian Kuhlwetter maakte kort na rust het enige doelpunt van de wedstrijd. Eintracht Braunschweig verzuimde echter te profiteren van de nederlaag van de koploper, want op bezoek bij SV Meppen ging de nummer twee met 4-3 onderuit. Bij die stand miste Braunschweig nog een strafschop.

Voorafgaand aan de laatste speelronde had Eintracht Braunschweig één punt minder dan Bayern München, maar ook FC Würzburger Kickers maakte met twee punten achterstand nog kans op de titel. Op eigen veld stevende die club af op een nederlaag tegen Hallescher FC, waardoor FC Ingolstadt 04 de felbegeerde derde plaats in de 3. Liga leek over te nemen. Ingolstadt won namelijk wél op de laatste speeldag: 1860 München werd met 0-2 verslagen.

Uiteindelijk bleek de nederlaag dus niet desastreus voor Bayern München II, want ondanks de nederlaag kon de ploeg van trainer Sebastian Hoeness het kampioenschap vieren. Würzburger Kickers eindigde uiteindelijk nog als tweede, want in de extra speeltijd zorgde Sebastian Schuppan met een benutte strafschop nog voor de 2-2 tegen Hallescher. Samen met nummer drie Eintracht Braunschweig promoveert het naar de 2. Bundesliga, aangezien de beloftenploeg van Bayern München daar niet mag uitkomen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.