Willem II derde na zege op RBC Roosendaal

Willem II deed zaterdagavond in de thuiswedstrijd RBC Roosendaal uitermate goede zaken. Zelf wonnen de Tilburgers betrekkelijk gemakkelijk van de gepromoveerde buurman (3-1), terwijl de concurrentie punten morste. Daardoor stak Willem II Feyenoord voorbij en staat het nu derde.

Het zat de ploeg van trainer Mark Wotte - met Jos van Nieuwstadt weer in de basis - op vele fronten mee. Afgezien dan van de derde minuut van de wedstrijd, toen Chris Janssens zijn inzet op de Roosendaalse paal zah uiteenspatten.

Lang duurde de treurnis aan Tilburgse zijde niet. Na een klein kwartiertje spelen stond de thuisploeg op voorsprong. Het kreeg daarbij de hulp van RBC-verdediger Sander Keller, die de bal per ongeluk in het eigen doel schoot.

Op eigen kracht gingen de tricolores vervolgens verder met het uitbouwen van de score. In de 28ste minuut zorgde Dmitri Shoukov voor de ruststand, na een uur voetballen maakte Jatto Ceesay aan alle onzekerheid een einde. Terwijl Willem II freewheelend naar het einde gingen, kon Geert den Ouden namens de ploeg uit Roosendaal nog iets terugdoen: 3-1.