Willem II dankt goudhaantje Isak en heeft play-offs in zicht

Willem II heeft zaterdagavond uitstekende zaken gedaan door met 3-2 te winnen van De Graafschap. Alexander Isak was met zijn derde en vierde doelpunt van het seizoen de grote man aan de Tilburgse zijde.

Willem II
Willem II
3 - 2
De Graafschap

In januari verraste Willem II met het binnenhalen van Isak, die op huurbasis werd overgenomen van Borussia Dortmund. Het Zweedse toptalent raakt de laatste weken steeds beter in vorm, waardoor de naam van zijn voorganger Fran Sol nog maar zelden valt in Tilburg.

Ook De Graafschap maakte zaterdag kennis met de pijlsnelle Isak. De spits opende in de dertiende minuut met het nodige fortuin de score. Vangelis Pavlidis haalde uit en zijn schot werd door Isak met zijn buik van richting veranderd: 1-0. Tien minuten later verdubbelde Isak de voorsprong door na een verre uittrap van Timon Wellenreuther goed zijn lichaam te gebruiken en binnen te tikken.

Een rake kopbal van Bart Straalman bracht na een halfuur de spanning terug in Tilburg. Toch bleef Willem II de betere ploeg en daar werd het na ruim een uur voor beloond. Fernando Lewis begon aan een indrukwekkende sprint en werd perfect bediend door Marios Vrousai. De rechtsback van Willem II toonde zich vervolgens een prima afmaker: 3-1.

Wederom slaagde Willem II er niet in de wedstrijd in alle rust uit te spelen. Diego Palacios haalde Youssef El Jebli naar de grond en de bal ging op de stip. El Jebli benutte het buitenkansje zelf: 3-2. De Graafschap probeerde met verdediger Ted van de Pavert als stormram een gelijkmaker te forceren, maar werd nauwelijks dreigend. Willem II benutte de kansen die het kreeg ook niet, maar sleepte wel de overwinning over de streep en heeft de play-offs om Europees voetbal weer in zicht.