Willem II bezorgt zeer slordig PEC dramatische Eredivisie-start

Willem II en PEC Zwolle trapten vrijdagavond het nieuwe Eredivisie-seizoen af. De Tilburgers trokken, met dank aan enkele grote fouten van de thuisploeg, aan het langste eind. Vangelis Pavlidis was met twee doelpunten de grote man.

PEC Zwolle
PEC Zwolle
1 - 3
Willem II
Willem II

Beide ploegen hebben al een drukke zomer achter de rug. Willem II zag basisspelers als Renato Tapia, Diego Palacios, Alexander Isak en Daniel Crowley vertrekken, terwijl PEC Zwolle met John Stegeman een nieuwe trainer aanstelde en in de voorbereiding de ene na de andere speler geblesseerd zag afhaken, waardoor er flink gepuzzeld moest worden voor de eerste wedstrijd van het seizoen.

De vele wijzigingen bij beide ploegen zorgden voor een zeer onwennige eerste helft. Mooi uitgespeelde aanvallen waren spaarzaam en een grote verrassing was het niet dat de twee doelpunten voor rust voortkwamen uit enorme persoonlijke fouten. PEC, dat Pelle Clement al snel geblesseerd zag afhaken, nam in de 39ste minuut de leiding via Lennart Thy. De spits schoot raak in een leeg doel nadat Willem II-keeper Timon Wellenreuther om onbegrijpelijke redenen ver uit zijn doel was gekomen.

Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong, want twee minuten later besloot de van Ajax overgekomen Dennis Johnsen een terugspeelbal te geven. Zijn pass ging alleen niet naar een ploeggenoot, maar naar Willem II-spits Pavlidis. De Griek legde de bal goed voor zijn linker en schoot knap raak in de verre hoek: 1-1.

PEC ging in de tweede helft verder met het uitdelen van cadeautjes. Een scherp aangesneden vrije trap van Dries Saddiki werd door Clint Leemans, de vervanger van de geblesseerde Clement, in eigen doel gekopt: 1-2. 'Wij staan bovenaan', klonk het direct vanuit het uitvak. PEC slaagde er nauwelijks om die koppositie van Willem II in gevaar te brengen.

De genadeklap voor PEC volgde achttien minuten voor tijd. Ché Nunnely, één van de nieuwelingen bij Willem II, dribbelde zich op de rechterflank naar vrijheid en zette voor richting Pavlidis, die zijn tweede van de avond tegen de touwen prikte: 1-3. Daarmee liet de Griek zien dat er voor Willem II leven is na het vertrek van Isak. De eerste drie punten van het seizoen zijn in ieder geval al binnen. PEC heeft met een overvolle ziekenboeg nog flink wat werk te verzetten.