Wilfried Zaha koopt Ivoriaanse voetbalclub

Reacties
Wilfried Zaha koopt Ivoriaanse voetbalclub
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Wilfried Zaha heeft in zijn geboorteland Ivoorkust een voetbalclub gekocht. Samen met zijn broer Carin is hij voortaan eigenaar van Espoir Club D'Abengourou, en ze hebben grootse plannen met de club.

De ploeg uit Abengourou, een stad in het oosten van Ivoorkust, speelt momenteel op het vierde niveau van Ivoorkust. Als het aan de Zaha's ligt, gaat daar snel verandering in komen. 'Natuurlijk is promotie ons doel, maar eerst willen we dat onze jeugdspelers ervaring opdoen', sprak Carin Zaha.

Zaha, die in deze interlandperiode actief is voor Ivoorkust en dinsdagavond tegen Guinea in actie kan komen, kende bij Crystal Palace een prima start van het seizoen: in vijf Premier League-wedstrijden kwam hij tot vier doelpunten. De Londense ploeg vindt zichzelf desondanks terug op een ietwat teleurstellende zestiende plaats in het klassement.

Spelersprofiel

W. Zaha


Geboortedatum:
10 november 1992
Leeftijd:
31
Geboorteplaats:
Abidjan
Nationaliteit
Ivoorkust
Lengte:
1,80 m
Gewicht:
66 kg
Huidige club:
Galatasaray
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.