Wildschut laat Mourinho schrikken, Karsdorp van grote waarde

Reacties

AS Roma heeft de groepsfase van de Conference League afgesloten met een 2-3 zege bij het Bulgaarse CSKA Sofia. Aan de kant van de Romeinen was Rick Karsdorp met twee assists van grote waarde.

Wildschut laat Mourinho schrikken, Karsdorp van grote waarde
© Pro Shots
CSKA Sofia
CSKA Sofia
2 - 3
AS Roma
AS Roma

Na amper een kwartier spelen brak de Engelse aanvaller Tammy Abraham de ban. Op aangeven van Karsdorp werkte de van Chelsea overgekomen international de bal binnen. Na ruim een half uur zat Roma al op rozen. Borja Mayoral zorgde voor de tweede treffer op aangeven van Matías Viña. In de tweede helft kwam bij de Bulgaren aanvaller Yanic Wildschut binnen de lijnen, maar ging Roma door waar het mee bezig was.

Na nog geen tien minuten spelen in het tweede bedrijf sloeg de tandem Karsdorp-Abraham opnieuw toe voor 0-3. Het was de tiende treffer van Abraham dit seizoen en zijn zesde in de Conference League. Hoewel Roma een zo goed als gelopen wedstrijd speelde, werd het door eigen toedoen in het laatste kwartier alsnog spannend.

Eerst zorgde Hamza Catakovic nog voor een eretreffer. Die goal werd belangrijker na de 2-3 van Wildschut, die met een knal van afstand doeltrof, en nadien was het plots alle hens aan dek voor Mourinho en consorten. CSKA Sofia, dat voor dit treffen slechts een punt verzamelde (0-0 tegen Bodø Glimt, red.), kon niet meer stunten en verliet het toernooi als laatste in de groep.

UEFA Europa Conference League

Stand Groepsfase Groep C UEFA Europa Conference League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
AS Roma
6
4
1
1
18-11
+7
13
2
FK Bodø/Glimt
6
3
3
0
14-5
+9
12
3
Zarja Loegansk
6
2
1
3
5-11
-6
7
4
CSKA Sofia
6
0
1
5
3-13
-10
1
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.