'Wijze man' Ronaldo geeft show weg: bijna 35, alweer 56 (!) hattricks

Reacties

De verhalen over de fysieke aftakeling van Cristiano Ronaldo kunnen weer even de prullenbak in, zo lijkt het. Een maand voor zijn 35ste verjaardag maakte de Portugese vedette zijn tweede hattrick in dienst van Juventus.

'Wijze man' Ronaldo geeft show weg: bijna 35, alweer 56 (!) hattricks
© Pro Shots

En dat niet alleen. De drie goals waarmee Ronaldo in grote mate bijdroeg aan de 4-0 zege op Cagliari zijn onderdeel van een indrukwekkende reeks in de Serie A. In zijn laatste vijf competitieduels scoorde de nu nog 34-jarige doelpuntenmachine in totaal acht keer. De teller staat dit seizoen daardoor toch alweer op vijftien officiële treffers voor Juventus, precies evenveel als de dit seizoen al zo veelvuldig geroemde Lionel Messi er tot nu voor Barcelona maakte. 

Het was opmerkelijk genoeg pas de eerste hattrick van Ronaldo in de Serie A, maar al de 56ste (!) van zijn carrière (Messi staat op 53). Dit seizoen had de Portugese superster namens De Oude Dame nog niet drie keer gescoord in één wedstrijd, maar al wel twee keer voor Portugal (respectievelijk vier en drie keer in de EK-kwalificatieduels met Litouwen). Vorig seizoen maakte CR7 zijn eerste hattrick in Juve-dienst tegen Atlético Madrid (3-0) in de Champions League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat de doelpunten na de relatief gezien wat moeizamere eerste maanden van het seizoen nu makkelijker beginnen te komen, heeft waarschijnlijk ook te maken met het aanvalsspel van Juventus. Dat begint de laatste weken wat te verbeteren. 'We speelden goed en creëerden veel scoringskansen', zei Ronaldo na afloop tegen Sky Italia. 'We verbeteren onszelf wedstrijd voor wedstrijd, niet alleen in de verdediging en op het middenveld, maar ook in de aanval.'

Ronaldo zal ongetwijfeld blij zijn dat hij na anderhalf jaar zijn eerste hattrick in de Serie A maakte, maar stipte vooral het teambelang aan. 'Het belangrijkste was dat we wonnen en dat we de druk bij Inter legden.' De medekoploper won later op de maandag de historisch lastige uitwedstrijd tegen Napoli, waardoor de twee titelkandidaten gelijke tred houden in de Serie A. En dus belooft het een spannende strijd om de Scudetto te worden.

De Italiaanse sportkranten smullen deze dinsdagochtend van de felle strijd tussen Inter en Juventus. 'De wijze mannen', kopt La Gazzetta dello Sport, verwijzend naar hoofdrollen van Romelu Lukaku en Ronaldo. Het tweetal wordt door Corriere dello Sport De Leeuwen van de Winter genoemd, terwijl het in Turijn gezetelde Tuttosport spreekt van een CRSHOW!. 'Hattrick Ronaldo, goal Higuaín. Cagliari verpletterd na een van de meest overtuigende duels onder Sarri.'

Als Juventus die stijgende lijn voortzet, zou het zomaar eens een heel productieve tweede seizoenshelft voor Ronaldo kunnen worden. En zijn statistieken zijn al zo indrukwekkend. Zijn eerste Serie A-hattrick betekende zijn 36ste drieklapper in een competitieduel, sinds zijn allereerste in januari 2008 voor Manchester United. Sindsdien kon alleen Messi het Portugese fenomeen bijblijven. Het gat met de rest maakt nog maar eens duidelijk dat er maar één koning van de hattrick is: Ronaldo.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer Cristiano Ronaldo
Meer over Cristiano Ronaldo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.