Wijnaldum vierde Oranje-speler die buiten Europa speelt

Reacties

Georginio Wijnaldum is pas de vierde speler die is opgenomen in een definitieve selectie van het Nederlands elftal en niet in Europa actief is. De middenvelder van Al-Ettifaq is door bondscoach Ronald Koeman opgenomen in de selectie van Oranje voor de duels met Schotland en Duitsland.

Wijnaldum vierde Oranje-speler die buiten Europa speelt
© Pro Shots

Eind maart speelt Nederland oefenwedstrijden tegen Schotland en Duitsland. Vrijdagmiddag maakte Koeman zijn selectie bekend. Een van de meest opvallende namen was die van Wijnaldum. Hij is bij velen wat van de radar verdwenen, aangezien hij nu in Saoedi-Arabië speelt. De afgelopen interlandperiodes was hij er dan ook niet bij.

Nu maakt de 33-jarige middenvelder zijn rentree. En dat is bijzonder, want het gebeurde slechts driemaal eerder dat een speler die buiten Europa speelt, werd opgeroepen voor het Nederlands elftal. De eerste speler die dat voor elkaar kreeg, was Ruud Krol. Hij maakte na een lange periode bij Ajax in 1980 de overstap naar Vancouver Whitecaps, maar werd desalniettemin nog geselecteerd voor Oranje.

Het duurde even voordat er weer een speler was die dat lukte. Wesley Sneijder maakte in 2018 de overstap van OGC Nice naar Al-Gharafa in Qatar. In dienst van die club speelde hij nog meerdere interlands voor Nederland. De meest recente speler was Vincent Janssen. Hij speelde voor het Mexicaanse Monterrey en werd daar juist door Louis van Gaal teruggehaald bij Oranje.

Vr 22 mrt.

Di 26 mrt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.