Wijnaldum verwacht pittige strijd tegen Atlético: 'Strijders, net als wij'

Reacties

Liverpool hervat dinsdag de jacht op titelprolongatie in de Champions League met de heenwedstrijd in de achtste finale tegen Atlético Madrid. Georginio Wijnaldum ziet veel gelijkenissen tussen beide ploegen.

Wijnaldum verwacht pittige strijd tegen Atlético: 'Strijders, net als wij'
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
1 - 0
Liverpool
Liverpool

Liverpool en Atlético staan dinsdag in Estádio Wanda Metropolitano voor het eerst in tien jaar weer tegenover elkaar in Europa. In april 2010 stootten de Madrilenen na een slijteslage op Anfield via verlenging door naar de finale van de Europa League, dankzij een cruciaal uitdoelpunt van Diego Forlán.

Het waren andere tijden in voetballand. Wijnaldum was op zijn negentiende al basisspeler bij Feyenoord, Virgil van Dijk zou Willem II in de zomer van 2010 verruilen voor FC Groningen, Jürgen Klopp was nog trainer van Borussia Dortmund en Atlético was nog niet de vechtersploeg die het al jaren is onder Diego Simeone.

Dirk Kuijt duelleert met Paulo Assunção tijdens de laatste Europese confrontatie tussen Atlético Madrid en Liverpool, de halve finale van de Europa League in het seizoen 2009/10.
© Pro Shots
Dirk Kuijt duelleert met Paulo Assunção tijdens de laatste Europese confrontatie tussen Atlético Madrid en Liverpool, de halve finale van de Europa League in het seizoen 2009/10.

De Argentijnse trainer was op het moment van de laatste confrontatie tussen Atlético en Liverpool net ontslagen bij San Lorenzo, maar zou via Catania en het Argentijnse Racing Club in 2011 bij de roodwitten uit Madrid belanden. Negen jaar later is El Cholo nog altijd de man die bepalend is voor de strijdwijze van Atlético.

Strijders
En die toont wat Wijnaldum betreft de nodige overeenkomsten met die van Liverpool. 'Ze lijken veel op ons, het zijn strijders. Het is een ploeg die wel ons lijkt, ze zijn ook erg moeilijk te verslaan', blikt de Oranje-international op de website van zijn Engelse werkgever vooruit op de heenwedstrijd van dinsdagavond.

Hoewel Atlético met slechts een zege in de laatste vijf competitieduels niet bezig is aan zijn beste periode, verwacht Wijnaldum een pittig tweeluik. 'Ze vechten altijd om resultaten te halen en kunnen gemakkelijk schakelen als dat nodig is. Ze weten wat ze moeten doen om wedstrijden te winnen. Dus ja, dit worden heel lastige wedstrijden.'

Dat de druk op Liverpool groter is als houder van de Champions League, ontkent Wijnaldum. 'Nee, want we doen grotendeels hetzelfde als vorig seizoen. We proberen onszelf te verbeteren en een ploeg te vormen die moeilijk is te verslaan. We geven alles wat we in ons hebben en zien wel wat er aan het einde van het seioen gebeurt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.