Wijnaldum met twee treffers weer belangrijk voor Al-Ettifaq

Georginio Wijnaldum heeft zaterdag opnieuw gescoord in Saoedi-Arabië. De Nederlander was tweemaal trefzeker in het duel tussen Al-Ettifaq en Al-Wehda en speelde daarmee een belangrijke rol in de overwinning. Wijnaldum staat nu op vier goals in zes competitiewedstrijden.

Net als in de vorige wedstrijden koos trainer Steven Gerrard ervoor om voormalig Liverpool-spelers Wijnaldum en Jordan Henderson op te stellen op het middenveld. Dat betaalde zich uit, want binnen twintig minuten opende de Nederlander de score. Hij zag zijn kopbal in eerste instantie gekeerd worden door de Marokkaanse doelman Munir, maar schoot vervolgens alsnog zelf de rebound binnen.

Nog voor rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Craig Goodwin maakte de 1-1 op aangeven van Abdulaziz Noor en na rust was de Australiër opnieuw trefzeker. Hij werkte een hoge voorzet vanuit een volley via de grond binnen. Bij Al-Wehda kwam Vito van Crooij een kwartier voor tijd nog binnen de lijnen en hij zag zijn ploeg de zege nog uit handen geven.

In de slotfase viel een afgeslagen lange bal voor de voeten van Wijnaldum. Hij twijfelde geen seconde en schoot ineens vanuit de draai de 2-2 binnen. Diep in de blessuretijd maakte Demarai Gray er zelfs nog 2-3 van, waardoor Al-Ettifaq met de zege naar huis ging. Eerder op zaterdagavond won Al-Nassr met 1-3 van Al-Fayha. Cristiano Ronaldo was goed voor een assist.