Wijnaldum filosofeert over terugkeer bij Feyenoord: 'Dat is mijn club'

Reacties

Als Georginio Wijnaldum ooit nog terugkeert op de Nederlandse velden, doet hij dat het liefst bij Feyenoord. Die club heeft nog altijd een speciale plek in het hart van de 32-jarige middenvelder.

Wijnaldum filosofeert over terugkeer bij Feyenoord: 'Dat is mijn club'
© Pro Shots

Wijnaldum debuteerde op zestienjarige leeftijd voor Feyenoord en zou uiteindelijk vier jaar in de hoofdmacht spelen, voordat hij in de zomer van 2011 de gevoelige overstap naar PSV maakte. In Eindhoven groeide hij uit tot international en verdiende een transfer naar Newcastle United. Bij Liverpool groeide Wijnaldum vervolgens uit tot internationale topspeler, totdat er vorig jaar een einde kwam aan zijn verblijf op Anfield.

Wijnaldum stapte transfervrij over naar Paris Saint-Germain en is dit seizoen verhuurd aan AS Roma, dat ook een optie tot koop heeft op de momenteel geblesseerde Rotterdammer. Een terugkeer naar Nederland lijkt voorlopig dan ook niet aan de orde, maar Wijnaldum heeft een duidelijke voorkeur. In gesprek met ESPN-analist Kenneth Perez vertelt hij dat hij een terugkeer bij Feyenoord zou verkiezen boven eentje bij PSV.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Het is altijd moeilijk om te zeggen naar welke club je gaat, maar Feyenoord is gewoon mijn club', legt Wijnaldum die keuze uit. Als jeugdspeler van Sparta koos hij in 2004 op dertienjarige leeftijd voor de overstap naar de grote buur uit Rotterdam. 'Ik kon naar Ajax en Feyenoord. Sparta had natuurlijk liever gezien dat ik naar Ajax was gegaan, maar ik was van kleins af aan Feyenoord-supporter. Dus voor mij was de keuze makkelijk.'

Ook PSV zit in zijn hart. 'In die jaren is het echt gegroeid. Ik ging naar PSV, terwijl ik de club niet echt kende of liefde had voor die club. Ik had dat alleen voor Feyenoord en Sparta, omdat ik daar heb gespeeld. In vier jaar tijd heb ik prachtige tijden meegemaakt. Voetballer van het Jaar geworden, maar ook hoe ze me hebben behandeld bij de club. In vier jaar ben ik enorm van die club gaan houden. Alleen Feyenoord zit echt in mijn hart en PSV is er later bijgekomen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer G. Wijnaldum
Meer over G. Wijnaldum
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.