Wijnaldum tekent in Rome en is verlost van uitzichtloze positie in Parijs

Reacties

Georginio Wijnaldum en Paris Saint-Germain hebben een oplossing gevonden voor elkaar. De Oranje-international vertrekt op huurbasis naar AS Roma, inclusief optie tot koop. De transfer is vrijdag bekendgemaakt. Wijnaldum werd donderdag al hartelijk begroet door de fans van I Giallorossi.

Wijnaldum tekent in Rome en is verlost van uitzichtloze positie in Parijs

Al enkele weken werd Wijnaldum in verband gebracht met een tijdelijke overstap naar de Serie A. Na een moeizaam debuutjaar bij de Parijzenaren was zijn perspectief in Frankrijk erg troebel geworden. Met het WK in Qatar in aantocht verloor hij daarnaast zijn plaats in de selectie van het Nederlands elftal. Een transfer zou een uitweg kunnen bieden en zijn perspectief op het eindtoernooi weer kunnen vergroten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Trainer José Mourinho zag het in tegenstelling tot de technische beleidsmakers bij PSG wél zitten in Wijnaldum. The Special One maakte zich hard voor de komst van de multifunctionele routinier en wilde de Rotterdammer dolgraag aan zijn selectie toevoegen. Na een lange onderhandeling lukte het de Romeinen om de wens van de trainer in te willigen.

Wijnaldum komt op huurbasis naar Italië. Vanwege het torenhoge salaris van de middenvelder was een definitieve koop niet haalbaar. Toch lukte het Roma om een koopoptie in het contract af te dingen, van naar verluidt tien miljoen euro, waardoor Wijnaldum bij goede prestaties alsnog definitief naar de eeuwige stad gehaald kan worden.

Bekijk hier al onze video's
Meer Serie A
Meer over Serie A
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.