Wigan-manager Martinez voelt zich bestolen na verlies

Manager Roberto Martinez van Wigan Athletic voelt zich bestolen. Hij vindt dat zijn ploeg in het Premier League-duel met Arsenal een strafschop had moeten hebben, terwijl die van de Londenaren in zijn optiek juist onterecht was.

Wigan-manager Martinez voelt zich bestolen na verlies

Een overtreding van Jean Beausejour op Arsenal-aanvaller Theo Walcott werd bestraft met een penalty. Een beslissing waar Martinez (rechts op de foto) zich niet in kan vinden. 'Er gebeurde nauwelijks iets, áls er al iets gebeurde.' Het buitenkansje leverde vanaf de voet van Mikel Arteta de enige treffer van de wedstrijd op.

'Dan moet je aan de andere kant ook een strafschop geven', vindt Martinez. 'De handen van Kieran Gibbs waren niet op een natuurlijke positie. Ik ben erg teleurgesteld, de spelers verdienen het gevoel niet dat ze daardoor hebben gekregen. We hebben mentaal erg sterk gespeeld.'

WengerArsenal-manager Arsène Wenger is het eens met zijn collega, voor wat betreft het optreden van Wigan. 'Die ploeg liet ons niet in ons spel komen. 'We waren niet zo scherp als afgelopen maandag (2-5 winst van Reading in de League Cup, red.). Wigan verdient een betere positie op de ranglijst. Het heeft een sterk middenveld en beide backs speelden erg goed.'

Wigan staat achttiende in de Premier League, terwijl Arsenal de derde plek inneemt. Achtervolger Chelsea heeft een punt minder, maar ook twee wedstrijden minder gespeeld.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's