Wiegman wil doorpakken: 'Kom maar op met de volgende wedstrijd'

Reacties

Na de gewonnen kwartfinale tegen Zweden barsten de Oranje Leeuwinnen van het zelfvertrouwen. Bondscoach Sarina Wiegman kan niet wachten op de halve finale, die 3 augustus afgewerkt wordt.

Wiegman wil doorpakken: 'Kom maar op met de volgende wedstrijd'

Oranje won zaterdagavond met 2-0 van Zweden en plaatste zich zodoende voor de volgende ronde. 'Echt gaaf, super, geweldig', was de eerste reactie van Wiegman. 'Ik ben heel tevreden met het resultaat en op sommige momenten in de wedstrijd ook met het spel. We waren wat onrustig, maar dat had ook te maken met de goede tegenstander, die hoog druk zette', analyseert de bondscoach in gesprek met de NOS.

Wiegman is meer dan tevreden met haar spelersgroep. 'Er staat bij ons echt een team. Er wordt strijd geleverd, dan hebben we een tegenslag in de rust (Stefanie van der Gragt viel geblesseerd uit, red.). Dan wisselen we en dan staat er gewoon nog een stabiel team. Fantastisch. Wat wij hier allemaal teweeg brengen... En dat we nu ook winnen van Zweden. Dat was al een droom op zich. Nu willen we door, dus kom maar op met de volgende wedstrijd.'

Eindelijk raak
Vivianne Miedema, deze week meer dan eens onderwerp van discussie, maakte haar eerste doelpunt op een eindtoernooi. De jonge spits deert het niet dat vanuit de media haar positie als eerste spits van Oranje onder druk werd gezet. 'Ik zit gewoon lekker in mijn vel en heb denk ik nu gewoon vier prima wedstrijden gespeeld, natuurlijk word je als spits afgerekend op je doelpunten', beseft de maker van de 2-0 zich.

'Die goal leidde tot ontlading, het is fijn dat-ie er vandaag in ligt. We hebben als team goed gespeeld vandaag, misschien een beetje geluk gehad, maar dat dwing je ook af volgens mij.' De Oranje Vrouwen spelen op 3 augustus in de Grolsch Veste de halve finale tegen de winnaar van de wedstrijd Engeland - Frankrijk.

Jackie Groenen na de wedstrijd Oranje - Zweden.
Aanvoerster Sherida Spitse is trots op haar teamgenoten na de winstpartij op Zweden.

Mis niets van het EK Vrouwen

Wil jij de komende maand alles lezen over het EK Vrouwen in Nederland? Dan is deze aanbieding iets voor jou. Voor slechts één euro word je de komende maand lid van VI PRO en krijg je toegang tot alle interviews met en analyses over de Oranje Leeuwinnen.

Klik hier om direct je voordelige proefabonnement af te sluiten.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.