Wiegman schrijft geschiedenis: Engeland verpulvert Letland met 20-0

Reacties

De Engelse voetbalvrouwen van bondscoach Sarina Wiegman gaan dinsdag de wereld over. In het Keepmoat Stadium in Doncaster verpulverde Engeland het record van de grootste Europese WK-kwalificatiezege aller tijden (20-0). Dat ging ten koste van het arme Letland.

Wiegman schrijft geschiedenis: Engeland verpulvert Letland met 20-0
© Pro Shots

De Letse vrouwen wisten al hoe het voelt om te worden weggevaagd door de Engelsen. Eind vorige maand haalde de ploeg van Wiegman in de Baltische staat al de dubbele cijfers (0-10). Dinsdag deed Engeland daar nog een flinke schep bovenop door ongenadig hard uit te halen. Halverwege was het 'slechts' 8-0, twee minuten voor het einde bepaalde Lauren Hemp de eindstand op 20-0 (!).

Voor Wiegman, die in september Phil Neville opvolgde als bondscoach van de Engelse voetbalsters, waren het al de derde dubbele cijfers sinds haar aanstelling. Met de monsterzege op Letland heeft Engeland niet alleen het eigen record (13-0 tegen Hongarije in 2005) uit de boeken geschoten, ook het Europese record is gesneuveld

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.