Wiegman na 'crazy' dag: 'Eén grote commercial voor het vrouwenvoetbal'

Reacties

Sarina Wiegman kon opgelucht ademhalen en liet haar emotie even de vrije loop na de EK-kwartfinale tegen Spanje. De 'crazy' dag kreeg toch een mooi einde voor de Nederlandse bondscoach van de Engelse vrouwen.

Wiegman na 'crazy' dag: 'Eén grote commercial voor het vrouwenvoetbal'
© Pro Shots
Engeland
Engeland
nv
2 - 1
Spanje
Spanje

Het begon 's morgens bij de onzekerheid over haar aanwezigheid bij de kwartfinale tegen Spanje. 'Ik wachtte op die kleine negatieve test. Ik was klaar om te gaan, maar ik moest nog even wachten. Uiteindelijk kreeg ik te horen dat ik mocht gaan', aldus Wiegman, die vanwege een eerdere positieve coronatest op groen licht moest wachten.

Het was het begin van een 'crazy' dag met een 'crazy' wedstrijd. Want zo vatte de Nederlandse coach de achtbaan samen die The Lionesses uiteindelijk na 120 minuten ten koste van Spanje een plaats bij de laatste vier opleverde op het EK.

'Ik werd ook een beetje gek na het laatste fluitsignaal. Ik was zo blij. Ik probeerde kalm te blijven, maar dit was zo spannend en dit was zo'n wedstrijd die alle kanten op kon gaan', vertelde Wiegman. 'Ik ben zo trots op beide ploegen. Dit was één grote commercial voor het vrouwenvoetbal.'

'Voor het toernooi zeiden we: "Dit toernooi is zo sterk, er zijn zoveel landen die echt, echt goed zijn." Dat hebben we op deze avond gezien', aldus Wiegman. 'De hele wedstrijd was een test. Ik ben zo blij dat we hebben gewonnen. Het was zo spannend.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.