Wiegman maakt kans op UEFA-prijs, eervolle vermelding voor landgenoot

Reacties

Sarina Wiegman is een van de drie kanshebbers voor de prijs van UEFA Women's Coach of the Year. Het is voor het eerst dat de 52-jarige trainer bij de laatste drie zit voor de prestigieuze prijs. Martina Voss-Tecklenburg (Duitsland) en Sonia Bompastor (Olympique Lyon) zijn de andere genomineerden.

Wiegman maakt kans op UEFA-prijs, eervolle vermelding voor landgenoot

Wiegman maakte een maand geleden indruk door Engeland naar de EK-winst te leiden, zoals ze eerder al deed met Nederland in 2017. De UEFA prijst haar speelwijze met de Engelse ploeg. ‘22 goals, twee tegengoals, alleen maar zeges en dat met een attractieve manier van spelen die werd bekeken door een recordaantal fans.’

Wiegman was in de EK-finale met Engeland te sterk voor het Duitsland van Voss-Tecklenburg, die ook bij de laatste drie zit. Bompastor leidde Lyon afgelopen seizoen naar de titel in Frankrijk en de Champions League-zege. Opvallend is dat Tommy Stroot, de Nederlandse trainer van VfL Wolfsburg, op de vijfde plek eindigde. Hij leidde de Duitse club naar de halve finale van de Champions League en werd kampioen in eigen land.

De winnaar van de prijs wordt bepaald door een jury bestaande uit de zestien trainers van clubs uit de groepsfase van het afgelopen Champions League-seizoen, de zestien bondscoaches van het afgelopen EK en een groep journalisten van de European Sports Media (ESM).

Beth Mead (Arsenal), Lena Oberdorf (VfL Wolfsburg) en Alexia Putellas (Barcelona) dingen mee om de prijs voor beste speler bij de vrouwen. De winnaars van beide prijzen worden op 25 augustus bekend tijdens de ceremonie voor de loting van de Champions League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.