Wieffer verbaasd na gewonnen 'klotewedstrijd' van Feyenoord

Reacties

Mats Wieffer is blij dat hij 'een klotewedstrijd' heeft gewonnen met Feyenoord bij Almere City. De middenvelder, die tijdens het duel zichtbaar door moest bijten, ging ook nog in op de veelbesproken afgekeurde treffer van Lutsharel Geertruida.

Wieffer verbaasd na gewonnen 'klotewedstrijd' van Feyenoord
© Pro Shots
Almere City FC
Almere City FC
0 - 2
Feyenoord
Feyenoord

Wieffer was één van de spelers van Feyenoord die bijna heel de wedstrijd tegen AS Roma uitspeelde. De middenvelder was aan het eind van de verlenging in Italië helemaal leeg en moest daarom worden gewisseld. Ook zondag oogde Wieffer, die het duel nu wel helemaal uitspeelde, aan het eind van de wedstrijd niet helemaal okselfris.

'Dat kwam voornamelijk omdat ik een klap op mijn heup kreeg, daar had ik al veel last van. We hadden niet veel wissels dus ik moest door', begint Wieffer na afloop voor de camera's van ESPN. De Oranje-international is blij dat Feyenoord 'de klote wedstrijd' met 0-2 over de streep trok. 'Het gaat gewoon puur om de winst. We moeten verbeteren op het veld, maar uiteindelijk hebben we gewonnen en daar gaat hem om.'

Afgekeurde treffer
In de eerste helft vond er een opmerkelijk moment plaats. Geertruida dacht te scoren, maar het feest ging niet door omdat de VAR en vervolgens ook arbiter Edwin van de Graaf een buitenspelsituatie zagen van Santiago Giménez. De Mexicaan ontving de bal inderdaad achter de laatste lijn van Almere, maar Jochem Ritmeester van de Kamp toucheerde de bal nog tussendoor.

'Ik vind eigenlijk dat die telt. Bij Atlético telde die wel en nu niet', aldus het oordeel van Wieffer, die doelt op zijn eigen situatie bij Atlético Madrid in de Champions League. De middenvelder toucheerde de bal destijds waardoor de in buitenspel verkerende Álvaro Morata kon binnen schieten. 'Hij (Ritmeester van de Kamp, red.) probeert de bal aan te nemen en het is niet dat hij er gewoon staat. Persoonlijk vind ik dat die gewoon telt.'

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
32
28
3
1
107-19
+88
87
2
Feyenoord
32
24
6
2
85-24
+61
78
3
FC Twente
32
19
6
7
60-33
+27
63
4
AZ
32
18
7
7
64-36
+28
61
5
Ajax
32
14
10
8
69-59
+10
52
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.