Wie vervangt Onana bij Ajax? 'Scherpen is nog geen rustpunt'

Reacties

Fons Groenendijk ziet Maarten Stekelenburg als de meest geschikte vervanger van Andre Onana onder de lat bij Ajax. De Kameroener is een jaar geschorst wegens het overtreden van de dopingregels.

Wie vervangt Onana bij Ajax? 'Scherpen is nog geen rustpunt'
© Pro Shots

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ajax gaat in beroep tegen de straf van Onana, maar zal ondertussen een vervanger moeten opstellen. Stekelenburg en Kjell Scherpen lijken de meest logische vervangers. Zij zijn de enige keepers in de selectie met ervaring op het hoogste niveau. Stekelenburg (38) natuurlijk een stuk meer dan Scherpen (21), maar beiden speelden dit seizoen een wedstrijd in het bekertoernooi.

Scherpen is een groot talent, maar hij is nog geen rustpunt

Groenendijk werkte als assistent-trainer bij Ajax samen met Stekelenburg en dus werd hij aan tafel bij onze talkshow Voetbal International Live gevraagd naar zijn mening over de keeperskwestie. 'Ik ken Maarten goed vanuit mijn tijd bij Ajax. Dat is een prima keeper, in principe heeft hij alles. Met zijn ervaring kan hij het gewoon goed invullen', antwoordde Groenendijk.

'Scherpen vind ik op dit moment nog niet goed genoeg voor Ajax 1. Ik heb wedstrijden van hem bij Jong Ajax gezien. Hij is nog geen rustpunt. Dat kan hij misschien wel worden, maar op dit moment is hij het niet. Hij kan zeker keepen en hij is absoluut een groot talent', benadrukt de 56-jarige Groenendijk.

'In zijn periode bij FC Emmen heeft hij genoeg laten zien, waardoor Ajax genoeg vertrouwen in hem had om hem te halen. Dat zegt ook iets. Maar de ontwikkeling is nog niet dusdanig dat ik zeg: ga er maar staan, met alle wedstrijden die eraan komen. De ontknoping van de Eredivisie, de Europa League-duels, enzovoorts. Ik zeg: nog niet.'

Maarten was qua potentie één van de allerbesten die ik ooit gezien heb

Een klein beetje laconiek
Toch ziet Groenendijk ook bij Stekelenburg een minpunt. 'Iets in zijn karakter vond ik soms wel eens wat gemakzuchtig. Maarten was qua potentie één van de allerbesten die ik ooit gezien heb. Hij had álles. Hij kon de bal over zestig, zeventig meter op je stropdas leggen. Goede reflexen, goede lengte, goed postuur. Alles was aanwezig en toch was hij in het buitenland vaak tweede keeper. Ik heb dat nooit begrepen.'

'Hem puur analyserend als trainer: die paar procent extra inzet, dan was het waarschijnlijk wel gebeurd. Kan ook uitgelegd worden als een klein beetje laconiek. Maar in potentie was hij één van de allerbesten, daarom heb ik er ook vertrouwen in dat hij, hoewel hij iets ouder is, Ajax 1 toch gewoon door moeilijke wedstrijden heen kan slepen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.