West Ham United zet Bilic op straat na dramatische seizoenstart

Reacties

West Ham United heeft Slaven Bilic ontslagen. De Kroatische manager betaalt daarmee de tol voor de slechte resultaten van de afgelopen periode.

West Ham United zet Bilic op straat na dramatische seizoenstart

Na elf speelrondes in de Premier League neemt West Ham United de achttiende plaats in met slechts negen punten. Afgelopen seizoen kwamen The Hammers niet verder dan de elfde plek nadat er vooral in de beginfase van de jaargang weinig punten werden verzameld.

De 49-jarige Bilic was sinds medio 2015 werkzaam voor West Ham United, waarmee hij in zijn eerste seizoen nog knap zevende werd. De aanval op de topclubs bleef echter uit, laat staan dat de Londenaren de strijd in de subtop aan konden gaan.

Eerder was oud-verdediger Bilic als trainer actief voor Hajduk Split, Lokomotiv Moskou en Besiktas. Zijn sporen verdiende hij vooral als bondscoach van Kroatië, waarmee hij in 2008 de kwartfinale haalde op het EK.

In de verklaring meldt de club dat de beoogde maatregel onvermijdelijk is. De Kroaat wordt wel bedankt voor bewezen diensten.

West Ham spreekt de verwachting uit de opvolger van Bilic al over enkele dagen bekend te kunnen maken. Volgens Engelse media is David Moyes de belangrijkste kandidaat om Bilic op te volgen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.