West Ham United wijdt London Stadium groots in

De eerste wedstrijd van West Ham United in het nieuwe onderkomen had haast niet beter kunnen verlopen. Cheikhou Kouyaté poetste met twee goals eigenhandig de 2-1 uitnederlaag tegen NK Domzale weg voor The Hammers, die zich door een uiteindelijke 3-0 zege plaatsten voor de play-offs van de Europa League.

'Het gevoel zal anders zijn dan vorig jaar, maar zodra we uit de spelerstunnel komen en de 54 duizend fans zien, zullen we ons snel thuis voelen', zei West Ham-manager Slaven Bilic op de persconferentie in aanloop naar het eerste duel in het London Stadium. En dat het gemis van het oude thuis Upton Park de spelers niet in de weg zat om tot grootse daden te komen, bleek inderdaad al snel.

Al na acht minuten kreeg Kouyaté de eerste West Ham-goal op zijn naam in het Olympisch Stadion, dat plaats kan bieden aan zestigduizend toeschouwers. Enner Valencia kapte en draaide zich vrij aan de linkerkant, legde terug op Sam Byram die de Senegalese middenvelder vond met een schot door de as. Die verschalkte doelman Axel Maraval met een subtiel tikje.

In de 25ste minuut scoorde Kouyaté op aangeven van spits Andy Carroll opnieuw. Dit keer schoot hij uit de draai binnen. Bilic haalde de held van de avond in de 79ste minuut naar de kant en twee minuten later viel de echte beslissing. Sofiane Feghouli, deze zomer overgekomen van Valencia, bepaalde de eindstand na een uitbraak op 3-0 en stelde daarmee het ticket naar de play-offs van het Europese toernooi veilig.