West Ham United huurt Hart van Manchester City

Reacties

Joe Hart is komend seizoen weer actief in de Premier League. Na een jaar op huurbasis te hebben gespeeld in Italië, is het nu West Ham United dat de Engelse doelman op tijdelijke basis overneemt van Manchester City.

West Ham United huurt Hart van Manchester City

De dertigjarige Hart was jarenlang onbetwiste eerste keus in het Etihad Stadium, maar kreeg vorige zomer te horen dat hij niet in de plannen van manager Pep Guardiola voorkwam. De 71-voudig international koos daarop voor een buitenlands avontuur bij Torino, waarvoor hij 37 keer in actie kwam.

Teruggekeerd bij City werd duidelijk dat speelminuten er ook komend seizoen niet inzetten door de aanwezigheid van Claudio Bravo en de komst van Benfica-doelman Éderson. Hart wilde daarom vertrekken, het liefst definitief maar een jaar op huurbasis spelen voor West Ham was met het oog op het WK ook een goede optie.

Hart volgt daarmee het pad van Pablo Zabaleta. De Argentijnse rechtsback vertrok transfervrij naar The Hammers. Bij de ploeg van manager Slaven Bilic verdedigden Iers international Darren Randolph en de Spanjaard Adrían afgelopen seizoen het doel.

'Om weer in de Premier League te spelen is al geweldig en dan helemaal voor een club als West Ham', jubelt de goalie in zijn eerste interview op de website van zijn kerverse werkgever. 'Ik heb West Ham altijd al een mooie club gevonden. Het zal lastig zijn om op de fans van de andere clubs na iemand in Londen te vinden die deze club geen warm hart toedraagt.'

Volgens Engelse media is West Ham ook al dicht bij een volgende versterking. Marko Arnautovic van Stoke City wordt al de gehele week in verband gebracht met de club van coach Slaven Bilic, maar de transfer zou nu zijn afronding naderen. Met de komst van de voormalige middenvelder annex aanvaller van FC Twente zou 27 miljoen euro gemoeid zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.