West Ham United bijna verlost van Olympische vloek

Reacties

VI-redacteur Sander Janssen blikt vooruit op de zeventiende speelronde van de Premier League. West Ham United kan zaterdag tegen Hull City (zaterdag, aftrap 16.00 uur) de tweede thuiszege op rij boeken. En dat is specialer dan het klinkt.

West Ham United bijna verlost van Olympische vloek

'West Ham heeft de loterij gewonnen', zei Arsenal-manager Arsène Wenger afgelopen zomer over de nieuwe bespeler van het London Stadium. De club ruilde afgelopen zomer het klassieke Upton Park in voor het Olympisch Stadion in Londen, terwijl meerdere clubs uit de stad ook hun pijlen hadden gericht op het onderkomen. Plots had West Ham na Manchester United en Arsenal het grootste stadion van de Premier League.

Het is tot nu toe echter alles behalve een gedroomde verhuizing voor West Ham. Tijdens de eerste reeks thuisduels kwamen meerdere problemen aan het licht. Zo gingen veel fans staan om meer te kunnen zien omdat de afstand tussen het veld en de tribune zo groot is. Andere toeschouwers konden niet eens zitten, want er waren op de bovenste ring te weinig stoeltjes geplaatst. Voor de hoofdprijs een seizoenkaart kopen, maar met de billen op het beton moeten plaatsnemen.

Voor die prijs wordt het publiek van West Ham nog weinig vermaakt. Drie karige 1-0 thuisoverwinningen in de Premier League, daar moeten de fans het dit seizoen mee doen. Manager Slaven Bilic geeft toe dat het London Stadium nog niet als thuis voelt. 'Zie het als een nieuw huis. Als je daar na een paar maanden rondloopt, voelt het misschien ook nog niet als thuis. Maar je vindt het wel een leuke plek.'

Een van de weinige hoogtepunten in het nieuwe onderkomen van West Ham, de 2-1 winst op Chelsea in het League Cup-toernooi, werd overschaduwd door supportersrellen. Aan het einde van de stadsderby gingen fans van beide clubs de confrontatie met elkaar aan. Een nieuw dieptepunt in de prille stadiongeschiedenis.

Er lijkt wel licht aan het einde van de spelerstunnel. De 57 duizend fans zagen West Ham afgelopen woensdag met 1-0 winnen van Burnley en kunnen drie dagen later weer juichen als hun club ook Hull City verslaat. Hoe meer thuiszeges, hoe groter de imagoboost voor het stadion.

Voor drie miljoen euro aan huur per jaar kan West Ham dat wel gebruiken. En de fans ook, trouwens.

Programma
Crystal Palace 17-12
13:30
Chelsea
Middlesbrough 17-12
16:00
Swansea City
Stoke City 17-12
16:00
Leicester City
Sunderland 17-12
16:00
Watford
West Ham United 17-12
16:00
Hull City
West Bromwich Albion 17-12
18:30
Manchester United
AFC Bournemouth 18-12
14:30
Southampton
Manchester City 18-12
17:00
Arsenal
Tottenham Hotspur 18-12
17:00
Burnley
Everton 19-12
21:00
Liverpool
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.