West Ham tast diep in de buidel voor eerste zomerversterking

Reacties

West Ham United heeft zijn eerste grote versterking voor komend seizoen binnen. De Marokkaanse verdediger Nayef Aguerd komt voor zo'n 35 miljoen euro over van Stade Rennes.

West Ham tast diep in de buidel voor eerste zomerversterking
© Pro Shots

Het is bijna het tienvoudige van het bedrag dan de vier miljoen euro die Rennes twee jaar geleden nog betaalde aan Dijon toen het Aguerd aantrok. De Marokkaanse international groeide in Bretagne direct uit tot vaste waarde en maakte naam in de Ligue 1 met zijn kopkracht en opbouwende kwaliteiten. Met de 1 meter 88 lange verdediger, die afgelopen seizoen ook in actie kwam in beide duels met Vitesse, in de ploeg eindigde Rennes respectievelijk als zesde en als vierde.

Aguerd speelde zich met zijn prestaties al snel in de kijker van West Ham, dat vorig jaar ook al een poging waagde om de Marokkaanse mandekker over te nemen van Rennes. Toen weigerde de Franse club hem nog te verkopen, nu heeft manager David Moyes zijn gewenste defensieve versterking wel binnen. Met zijn transfersom is Aguerd na Sébastien Haller (50 miljoen), Felipe Anderson (38) en Kurt Zouma (35) de duurste aanwinst in de clubhistorie van West Ham.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer West Ham United
Meer over West Ham United
Meer Stade Rennes
Meer over Stade Rennes
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.