West Ham-manager Moyes geeft tekst en uitleg over Ajax-transfer Haller

Reacties

West Ham United-manager David Moyes heeft tekst en uitleg gegeven over het vertrek van spits Sébastien Haller naar Ajax. De Schot stelt dat hij en de club eigenlijk geen keuze hadden.

West Ham-manager Moyes geeft tekst en uitleg over Ajax-transfer Haller
© Pro Shots

Haller speelde bij AJ Auxerre en brak daarna door bij FC Utrecht, dat hem in de zomer van 2017 verkocht aan Eintracht Frankfurt. Na twee jaar verkocht die club hem weer door aan The Hammers, die niet minder dan 50 miljoen euro voor hem neertelden. In anderhalf jaar Premier League kwam de Franse Ivoriaan tot tien competitiegoals, waarna West Ham hem nu voor een bedrag van 22,5 miljoen euro (dat kan nog oplopen) naar Ajax laat gaan.

In aanloop naar het FA Cup-duel tegen Stockport County van maandagavond is manager Moyes ingegaan op het vertrek van de spits. 'Hij heeft het goed gedaan voor ons, we wensen hem succes, dit is een mooie move voor hem. We hadden dit bod niet verwacht. En als we dit bod niet hadden geaccepteerd, hadden we misschien nooit meer zo'n bod gehad.'

Met het geld dat Haller oplevert, gaat West Ham waarschijnlijk een nieuwe spits halen. In de media wordt de naam van Moussa Dembélé (Olympique Lyon) genoemd, maar ook Olivier Giroud (Chelsea) en Joshua King (AFC Bournemouth) zouden in beeld zijn.

'Ajax neemt een verantwoord risico met topaankoop Haller'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.