West Ham bezorgt dolend Spurs vijfde puntenverlies op rij

Tottenham Hotspur wacht al sinds eind oktober op de volgende overwinning in de Premier League. Een nederlaag in eigen huis tegen West Ham United betekende donderdag de vierde nederlaag in vijf wedstrijden.

Tottenham Hotspur
1 - 2
West Ham United

Het Spurs van manager Ange Postecoglou mocht in het begin van het seizoen dromen en stond zelfs bovenaan, maar in november kwam de klad erin. Mede door blessures, want onder anderen James Maddison en Micky van de Ven moeten toekijken. Chelsea (1-4), Wolverhampton Wanderers (2-1) en Aston Villa (1-2) wonnen van Tottenham. De ploeg uit Londen knokte zich afgelopen weekend wel knap terug tegen Manchester City: 3-3.

Tegen West Ham bleek echter dat dat goede resultaat een incident was. Tottenham nam nog wel vroeg de leiding via Cristian Romero, die raak kopte uit een corner van Pedro Porro. In de tweede helft zorgden de bezoekers echter voor een comeback.

Daarbij had Mohammed Kudus een rol. De voormalig Ajacied stond net als Edson Álvarez in de basis en haalde na 51 minuten van afstand uit. Zijn schot werd aangeraakt door zowel Romero als Ben Davies en belandde zo voor de voeten van Jarrod Bowen, die niet aarzelde en overtuigend raak schoot: 1-1.

Fout
West Ham bleek na de rust uiterst effectief en profiteerde later van een fout van Spurs, dat niet goed omsprong met het balbezit. Linksback Destiny Udogie dacht de bal terug te spelen op keeper Guglielmo Vicario, maar zijn pass was te zacht. Bowen probeerde ertussen te komen, maar Vicario onderschepte. De doelman had de bal echter niet klem en zag James Ward-Prowse de 1-2 maken.

Zo won West Ham met 1-2 van de stadgenoot. De ploeg van David Moyes staat op de negende plek met 24 punten. Spurs heeft maar drie punten meer en mist aansluiting bij de topvier. Manchester City behoudt ondanks de nederlaag van woensdag tegen Aston Villa een voorsprong van drie punten.